5.Olağan Kongre sonrasında CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı görevine yeni seçilen İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri ile Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan; Ataşehir'de faaliyet gösteren yerel basın mensuplarıyla "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle düzenlediği kahvaltı programında biraraya geldi.

Gazeteciler çok zor koşullarda yaşıyorlar
Ev sahibi olarak konuşma gerçekleştiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, "Bölgemizdeki basın mensubu dostlarımızı alanda, sokakta heryerde beraber çalışmalar yürüttüğümüz bizimle beraber eza ve cefamızı çeken bizi halkla buluşturan değerli basın mensuplarımızla bugün CHP Ataşehir İlçe Başkanlığımızda kahvaltılı buluşma etkinliği gerçekleştirdik. Türkiye'de gazetecilik zor bir meslek. Daha önce birsürü basın emekçisi şehidimiz oldu. Abdi İpekçi, Çetin Emeç oldu. Gerçekleri yazdığı için Uğur Mumcu gibi kalemleri yitirdik. Yaklaşık iki gün önce andığımız yine haber yaptığı için öldürülen Metin Göktepe var. Böyle yüzlerce basın şehitlerinin olduğu bir ülkedeyiz. Gazeteciler çok zor koşullarda yaşıyorlar. Çok yakın zamanda Sözcü Gazetesinin birçok yazarı ve muhabiri FETÖ davası ile suçlanıp içeri atıldılar. Bu bağlamda hem partimiz ve hemde genel merkezimiz olarak gazetecilerin ilkeli, doğru ve tarafsız yapmalarını önemsiyor ve benimsiyoruz.Bu ülkede özgür ve gelecek yarınlarda kendi kalemlerini özgür bir biçimde kullanmalarını temenni ediyoruz. Bu bağlamda bizim her zaman yanımızda olan ve Ataşehir ile çevre ilçeden olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum." dedi.

Celal Yalçın daha sonra yerel basın mensuplarının sorunlarını yakından bildiğini ve gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla işbirliği içinde olacaklarını belirtti. Yalçın daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yeni yönetim kurulu üyelerini basın mensuplarına tanıttı.