İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun, İstanbul’u kazandığımız 23 Haziran 2019 seçimlerinin birinci yılında onanan cezası siyasidir ve hiçbir hukuki dayanağı yoktur.

Akp’li Cumhurbaşkanı iktidarı kaybetmemek, muhalefeti sindirebilmek için Yargı marifetiyle siyasete yön vermekte ve korku iklimi yaratmaktadır. Ancak hakkını, hukukunu, adaleti arayan, ekmeğinin, aşının peşinde olan halkımız, anayasal çerçeve içinde dirençli mücadeleyle talep ettiklerini alacaktır. Yıl 2013… Dr. Canan Kaftancıoğlu bir tweet atmış. Aynı yıl tabii ki farklı içeriklerle pek çok insan da Twitter’da görüşlerini belirtmiş. Örneğin şimdinin Fetö’sü geçmişin Hoca Efendisi için pek çok güzellemeler yapılmış, capsler paylaşılmış.

Bu süreçte Dr. Canan Kaftancıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli kademelerinde görev almış yani silik bir pozisyonda kalmamış. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçilen ve ertesi gün “İstanbul’u Akp’nin elinden alacağız” diyen Kaftancıoğlu’nun Twitter’daki paylaşımlarına soruşturma açılmış. 2019 Belediye Başkanlığı seçimleri için göreve geldiği ilk günden planlama yapan ve çalışma programı ve azmini Cumhuriyet Halk Parti’si Örgütüne çok iyi yansıtan, hissettiren Dr. Canan Kaftancıoğlu, başarıya ulaşılmasında çok büyük katkı sunmuştur ve 23 Haziran 2019 seçimlerinde 806 bin oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisine geçmiştir. “Biz Mevsimi”ni başlatan Başkan’ımıza, tamamen siyasi karar doğrultusunda, yıllar önce attığı tweet nedeniyle verilen ceza ne tesadüftür ki 23 Haziran 2020 tarihinde onanmıştır. Oysa ki Fetö güzellemesi yapanlara, uçaklarla Pensilvanya’ya gidenlere ya da TRT’de Abdullah Öcalan’ın mektubunun okunmasına onay verenlere herhangi bir yaptırım dahi uygulanmamıştır. Akp iktidarının bir yıl önce uğradığı hezimetin acısını çıkartmak, muhalefeti susturmak için hukuki dayanaktan yoksun olarak alınan bu karar aslında Akp’nin sona geldiğinin göstergesidir. Ancak birleştirici, barışçıl ve demokratik bir gelecek inşa etmek için çalışan BAŞKAN’IMIZI ve bizleri bu baskı asla yıldıramaz. Haber yaptığı için gazetecileri hapse atan, Baro başkanlarına anayasal haklarını kullandırmayan, beslediği trollerle sosyal medyada yalan haber yapan ve algı yaratan Akp yönetimi bilmelidir ki haksızlıklar geleceğe taşınmaz ve saklanan gerçekler bir gün mutlaka açığa çıkar. Akp’li Cumhurbaşkanı’nın sandıkta başarı elde edemeyeceği gün gibi açığa çıktığı için siyaset sertleşmekte ve toplumsal gerilim artırılmak istenmektedir. Oysa ki uygulanan bu sindirme politikası ve oluşturulan korku iklimi toplumda karşılık bulmamakta, iktidarın çöküşünü hızlandırmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütüyle dün olduğu gibi yarın da İstanbul’u savunan Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yanındadır.