CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, İlçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları ve örgüt temsilcilerinin katıldığı etkinlikte hem yürüdüler hem de çöp toplayarak yaşam için önemli bir element olan oksijen deposu ormanlık alanı temizlediler.

“Çevre Bize Emanet, Yarınlara Mirastır”, “Kanal İstanbul Ekolojik Bir Yıkımdır” pankartlarının yanı sıra doğayı koru, yeşili koru, ormana çöp, izmarit atma, ormanda ateş yakma gibi dövizler taşıyan örgüt üyeleri, herkesin doğaya zarar verecek durumlardan kaçınmasını, yaşamımız için doğaya sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha dile getirdiler.

“DOĞAYI, ÇEVREYİ KORUYACAK, TEMİZ TUTACAK BİZ İNSANLARIZ”
CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın etkinlikte yaptığı konuşmasında; “Maalesef metropolleşen kentlerde şehir hayatında betonlar içinde kaldık. Nefes almamız her geçen gün daha da zorlaşıyor. Çok yakında bu alanda bir orman yangını yaşadık. Buralar hayvanların evi konumunda. Orman yangınları bu dönemlerde çoğalmış durumda. Bizler öncelikle yeşili, doğayı koruyan bir toplum olma gayesiyle bu alanlarımıza daha çok sahip çıkmak durumdayız. Çünkü yarına çocuklarımıza bırakacağımız alanlar kalmayacak. Bu bağlamda yeşil alanlarımızın korunması ve aynı zamanda temiz bırakılması büyük önem arz etmekte. Doğayı, çevreyi koruyacak, temiz tutacak biz insanlarız” dedi.

“KANAL İSTANBUL EKOLOJİK BİR YIKIMDIR”
Kanal İstanbul Ekolojik bir yıkımdır diyen Yalçın; “Kanal İstanbul çevreye, doğaya düşman konumda yer aldığını Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve siyasetçilerimiz her ortamda dile getiriyorlar. Katar Şeyhlerinin, zengin iş adamlarının egolarını, rant kapılarını çoğaltacağız diye İstanbul’un doğasını, tarihini ve siluetini bozacak çalışmalar yapılıyor. Bizler CHP olarak Kanal İstanbul gibi projelerin yerine İstanbul’daki deprem gerçekliğini ön plana çıkararak kentsel dönüşüm çabalarının çoğalmasını istiyoruz. Yeşil alanların çoğalmasını istiyoruz. Doğa çevre olmazsa yarınlarımız olmaz. Önemli olan bu konularda insanların bilinçlenmesidir” diyerek emeği geçen örgüt mensuplarına teşekkür etti.