Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program hava muhalefeti nedeniyle 21 Mart pazartesi günü Şehit Akın Sertçelik İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Program ilk olarak bu topraklar uğruna şehit düşen Çanakkale'de kahramanca mücadele veren şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı'nın okunmasıyla başladı.

Buradaki törene, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

“SAVAŞIN YAKICI SICAĞI ÇOK UZAKLARDA ARTIK VE HEP UZAKLARDA KALSIN”

Günün anlam ve önemi üzerine konuşan Habire Yahşi Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Tülay Ergen, Çanakkale Zaferi’nin yaşanmamışlığını duygu ve kahraman yönleriyle anlattıktan sonra; “ Seneler seneleri kovaladı ve geldik bugüne. Sene 2022 Mart. Zamanında binlerin canıyla korunmuş bu topraklarda artık tatlı bir rüzgar var. Kızıl topraklarda barışın çiçekleri gelincikler açmış, sükûnet hâkim. Savaşın yakıcı sıcağı çok uzaklarda artık ve hep uzaklarda kalsın” diye konuştu.

“VATAN UĞRUNA HAYATLARINI FEDA EDEN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Ergen konuşmasının sonunda şunları söyledi: “ Gelibolu’da 4 yıl görev yapmış bir Anadolu kadını, yüzlerce genç yetiştirmeye çalışmış bir Cumhuriyet öğretmeni ve 18 Mart doğumlu bir kınalı kuzunun annesi olmanın gururuyla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mücadeleye katılan büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu canı ve malı pahasına destekleyen aziz Türk Milletini ve vatan uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyorum.”

Günün önemini belirten konuşmanın ardından Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale adlı lirik gösterisinden sonra toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.