Törene Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Temsilcileri, Kore Gazileri, CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın ve Yönetimi, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı ve Yönetimi, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Celal Yardımcı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Sümen'in sunduğu törende sırasıyla; Ataşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Ataşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Anadolu Yakası Şubesi, AK Parti, CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ataşehir Mahalle Muhtarları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ataşehir Eğitim Derneği ve son olarak Ataşehir Engelliler Derneği anıta çelenk koydu.

Törende çelenk koyma töreninin ardından Şehit Cengiz Hasbal Ortaokul Müdür Yardımcısı ve Müzik Öğretmeni Nazan Polat tarafından saygı-duruşu istiklal marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine dair Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Cemalettin Ege tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından tören sona ererken, siyasi partiler günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.