Farklı okullardan birbirinden farklı öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Proje öğretmenlerinden Gülten Celep öğrencilere “Haiku” yazma eğitimi vermiş, öğrencilerin kendilerinin yazdığı “haiku” şiirleri e-kitap haline getirdi.

Ayrıca projede, öğrencilere kendi hikaye kitaplarını yazmalarına yönelik pek çok etkinlik yapılmış ve öğrencilerin kendi hikayelerini yazmaları sağlandı.

“eTwinning 2021 Dijital Okuryazarlık ve Dezenformasyon” teması ile “İlk Yazarlık Tecrübesi” projesinin amaçlarının örtüşmesi, bu projenin eğitsel ve toplumsal değerini artırdı.

Bu proje sayesinde öğrenciler seviyelerine uygun web 2.0 araçlarından ilham alarak bu alanda nitelikli yazma yolunda ilk adımlarını attılar. Her anlamda çocukların gelişimini desteklemek amacıyla Dr.Serap ÇİMŞİR (İstanbul-Ataşehir ), Mahmure Söğüt (İstanbul-Eyüpsultan), Gülten CELEP (İstanbul-Ümraniye) ve Handan KOCAMAN (İstanbul-Ataşehir) özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Projede öğrencilere, yazar Yusuf ASAL’ın kitapları okutulmuş ve kitaplar üzerinde sohbet webinarları düzenlenmiştir. Yusuf Asal, Altın Turaç ödüllerinde 2012 yılında yılın en iyi yazarı seçilmiştir. Projenin finalinde yazar Yusuf ASAL öğrencilerle buluşturulacak ve öğrencilerle kitapları üzerine söyleşi gerçekleşecektir. Bu eşşiz programın öğrencilere yazarlık tecrübesi üzerinde büyük etki edeceği ve çocukların okuma yazma becerisine olumlu katkı sağlayacağı amaçlanmaktadır.