FERHATPAŞA'DA 150'YE YAKIN YIKIM DEVAM EDECEKTİR
Sevgili Başkan, İmar ile ilgili iyi niyetinize inanıyorum. Ferhatpaşa ile ilgili herkes bedel öder. Benim adım Battal İlgezdi, beni herkes iyi bilir. Ben verilmeyecek hiçbir hesabın altına girmem. Orada bir ş****zlik varsa, biri alıp veriyorsa o bedelini öder. Ben her tarafa şikâyet ettim. Orayla ilgili tavrım nettir. Kaçak yapılaşmayla ilgili benim açığa alındığım dönemde belirli noktalarda çok gecekondu yapılmıştır. (Naim Yağcı; “Halen yapılıyor başkanım” diyor) Yıkıyorum kardeşim. Bütün her tarafını yıkıyorum. Geçen günde bende orada gezdim, kendimde o tablodan rahatsız oldum. Burada birçok adamı da görevden aldım. Ben orada ciddi bir yıkım yapıyorum, çivi çakana da zabıt tutuyorum. 150’ye yakın yıkım orda devam edecektir. Kimin pis işi varsa kendi arasında gitsin temizlesin. Sapla samanı karıştırmayın.

YENİ ÇAMLICA'DA TAPUYU BEN ve ARKADAŞLARIM VERECEK
Yeni Çamlıca’da evet aday olduğumda tapu gösterdim, siz tapuyu veremediniz. Ben vereceğim dedim. Evet, kısmet bana nasip oldu. Tapuyu ben ve arkadaşlarım verecek. Yeni Çamlıca’nın mazisini anlatırsam, siz o çamurun altında kalırsınız. Yeni Çamlıca’da Saadet partisi döneminde plan uygulaması yapılıyor. (Naim Yağcı ile Abdullah Der arasında sözlü olarak Kadir Topbaş ve Ekrem İmamoğlu randevu tartışması yaşanıyor) O Plan uygulamasında adamın birisi rüya görüyor, milyonlarca metrekarelik Yeni Çamlıca arsalarına ortak oluyor. Üsküdar sonrası Ümraniye var. Önce Saadet Partisi sonra Ak Parti yönetmiş. Devlet elinde, TOKİ elinde, plan yetkisi elinde sen sorunu çözmüyorsun. Sorunu getiriyorsun Ataşehir’in üzerinde bırakıyorsun.

EKREM İMAMOĞLU İLE METRO PROJELERİ SÜRÜYOR İSTANBUL RAHAT NEFES ALIYOR
Şimdi biz sorunu çözmeye çalışıyoruz, teşekkür edeceğinize sen ne yaptın diye soruyorsun. Merak etmeyin imar sorununu hep beraber ortak çözeceğiz. Ekrem İmamoğlu ne yaptı. Durmuş metro inşaatlarına yeniden başladı. Kadir Topbaş gittikten sonra İstanbul’a bir çivi çakmadınız. Kadir Topbaş’tan sonra İstanbul’un bir yılı kayıptır. Bütün ihaleleri durdurdunuz bir adım atmadınız. Dua edin ki, Ekrem bey kazandı. Metrolar devam ediyor, İstanbul rahat nefes alıyor. Adil davranıyor, belediyeleri ayırt etmiyor. Yapılan hizmetleri kim yaparsa geçmişte olduğu gibi bugünde teşekkür edeceğiz. AK Parti, MHP’li kim yaparsa yapsın teşekkür ediyoruz, o konuda bunun altını çizelim. Eksik varsa Parlamento da milletvekilleri konuşuyor. Siz söylemiş olabilirsiniz, ama bu bahsettiğiniz yatırımları hükümetin asli görevidir ve yapıyor.

KÜLTÜR MERKEZLERİ, SAĞLIK MERKEZLERİ, MÜZE KAZANDIRIYORUM
Ben ve Arkadaşlarım Ataşehir Belediyesi olarak çok iş yaptık. (Naim Yağcı: “Örnek ver başkanım ne yaptınız” diyerek soruyor) 1 Milyon metrekare park yaptım. Sen Örnek mahallesi’nde fırının yerini Üsküdar Belediyesi döneminde peşkeş çekmiştin, ben orayı aldım kültür merkezi yaptım. İçerenköy’de Pazar yerini kültür merkezi yapıyorum. İçerenköy’de muhtarlığın yerini kültür merkezi yaptım. Ferhatpaşa’da Sağlık Merkezi yapıyoruz, Atatürk Müzesi yapıyoruz.

TAPU MAĞDURU BİNLERCE VATANDAŞA TAPULARINI VERDİM
Ayriyeten Üsküdar Belediyesi döneminde tapu mağduru binlerce vatandaşın tapusunu verdim. Sizin TOKİ’den veremediğiniz tapular hala kaldı orada. (Tapularla ilgili Naim Yağcı, aldı başkanım cevabını veriyor) Siz tapuların metre karesini 3-5 bin arasında veriyorsunuz. Milletin ekonomik durumu ortada nasıl alsın tapusunu şimdi.

ESATPAŞA ve ÖRNEK MAHALLESİ'NDEKİ TAPU DAĞITIMLARIMIZ ENGELLENDİ
Esatpaşa ve Örnek Mahallesi’nde tapu sorunu ile ilgili dönemin bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Biz tapuları dağıtacaktık sonra bir el sakın tapuları verme diyerek engel oldular. Bugün tapu metre kare fiyatları kaç para? Arkadaşlar. Vatandaşlar ekmek parası bulamıyor, 9 bin tl tapu parasını nasıl verecek veya tapusunu alacak.

BORÇTAN BAHSEDERKEN SANCAKTEPE'YE İYİ BAKIN!
Burada borçlardan bahsediyorsun. Şurada bir tane Sancaktepe var. 1 Milyar TL borç var. Batırmışsınız Sancaktepe’yi. Sancaktepe’de özel kalemden geçen memur sayısı belli değil. Belediye başkanı garibim oranın borçlarını temizlemeye çalışıyor. (Naim Yağcı; “Onlarca eser var” cevabını veriyor) Büyükşehir gitti, hangi yatırımınız var. İlçelerinizde hangi yatırım var. Gösterin yoktur.

PARA OLMADAN YATIRIM YAPMAYACAĞIZ, MEVCUT PROJELERİ BİTİRECEĞİZ
Buradan söylüyorum; devlet yatırımına ne kadar devam ederse Ataşehir Belediyesi’de yatırımına o kadar devam edecek. Para olmadan yatırım olmaz, elimizdeki mevcut projeleri bitireceğiz. Evet, arsa satacağız, kaynak sağlayacağız. Hem arsa satarak, yatırımlara harcıyoruz. Devletten gelen paranın %40’ı kesiliyor, para yok kesiliyor. Burada çalışan insanların maaşlarını ödeyeceğiz, yatırımları yapmaya devam edeceğiz.

BİR GÜN SENİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ
Başkan İlgezdi son olarak Naim Yağcı'ya dönerek, "Sayın Başkan; Ataşehir’de bizi, İBB’de Ekrem beyi izlemeye devam et. Bir gün seni de aramızda görmek isteriz." İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.