Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Sadık Semih Kayhan ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Battal İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “10 yıldır hiç kimse bizi ziyaret etmeyi bırakın hatırımızı bile sormadı. İBB Başkanımız bugün kendi ekibiyle birlikte geldiler. Bizde kendi ekibimizle beraber Ataşehir’in sorunlarını masaya yatırdık. En öncelikli sorunumuz olan imar planlarını, Yeniçamlıca’nın mülkiyet sorununu, ihaleleri yapılan spor komplekslerini, metro ve dere yataklarını konuştuk. Başkanımızda bu konularla ilgili bir çalışma başlatılmasını isteyerek, 40 gün sonra tekrar bir araya gelindiğinde nelerin yapıldığını nelerin yapılacağını tekrar görüşeceğiz.

İlk etapta Ataşehir’in girişinde yer alan Fen İşlerinin garajını oradan kaldıracağız. Kentsel Dönüşüm ve imar planlarıyla ilgili tüm planları masaya yatırdık ve takvim çalışmaya başladı. İmar planları yetkisinin bügün birkez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğunu gördük. Başkanımız gerekli talimatları vererek 40 gün sonra geldiğimde belli yerlerin ve belli sorunların çözüldüğünü görmek istiyorum dedi. Ben Sayın Başkanımıza güveniyorum. Kendisi de Belediye Başkanlığı yaptı aynı sıkıntıları yaşadı. Sorunları en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

“ORTADA NE HAL VAR, NE DE PLAN”
Ataşehir’in bir diğer sorunu olan hal’in durumunun ne olacağının sorulması üzerine Başkan İlgezdi; “Hal biraz sıkıntılı. Hal ile ilgili hem Büyükşehir hem de bizim arkadaşlarımız detaylı bir rapor hazırlayacaklar. Çünkü Hal’le ilgili detaylı bir plan yok ortada. Hal için ciddi bir maliyet koymuşlar ama sadece harfiyatı bir yerden alıp diğer tarafa dökmüşler. Belediyeden ciddi bir harfiyat parası almışlar. Yani ortada Hal’le ilgili düzgün yapılmış hiç bir şey yok. Bu hal buradan bugün olmasa bile eninde sonunda gidecek. Burası Ataşehir için bir kangren ve en kısa sürede çözülmesi gerekiyor” dedi.

“SPOR KOMPLEKSLERİNE EN KISA ZAMANDA BAŞLANIYOR”
Ataşehir’de bulunan İçerenköy ve Esatpaşa spor komplekslerinin durumunu sorduğumuzda, Başkan İlgezdi; “Buraların ihaleleri yapılmış sadece bir tanesinde düzeltilmesi gereken bir durum var. En kısa sürede buraların yapımına da başlanacak” diyerek sorumuzu yanıtladı. Ataşehir Atatürk Mahallesinde bulunan Fıskiyeli Parka yapılması planlanan cami ve Kültür Merkezi içinde Başkan İlgezdi oraya Kültür Merkezi yapmayacaklarını Parkı güzelleştireceklerini, oraya bir havuz yapacaklarını belirtti.

“İMAR İSKAN BLOKLARINDA YETKİ TAMAMEN BAKANLIĞIN”
İmar İskan Bloklarıyla ilgili Başkan İlgezdi; “İstanbul’da bir deprem bekleniyor ve bu binalar parmağınızla dokunsanız yıkılacak konumda. Bir türlü yetkimiz olmadığı için sorunu çözemedik. Bu konu Bakanlığın sorumluluğunda. Bakan bize ne talimat verirse biz o talimatı vatandaşımıza da anlatıp uygularız. Bakanlık el atmadan bu sorunun çözülme şansı yok. Orada ki alanın tamamı devlete ait. Bu bölgeyle ilgili Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Öyle zannediyorum ki ortak bir anlayışla Bakanımızla beraber bu sorunu da çözeceğiz”.

“YENİÇAMLICA’NIN MÜLKİYET SORUNU 2020 HAZİRAN’A KADAR ÇÖZÜLÜYOR”
Yeniçamlıca Mahallesinin mülkiyet sorununun 2020 Haziran ayına kadar çözülmesi gerektiğini belirten Başkan İlgezdi; “ Başkanımız bu konuyla alakalı talimat vererek, hemen bir masa kurulup bu sorunun çözülmesi talimatını verdi. Yeniçamlıca Mahallesinin hem mülkiyet sorunu, hem de imar sorunu çözülüyor. İnanıyorum ki Sayın Başkanımız verdiği sözün gereğini yapacak ve en kısa sürede Ataşehir’in imar sorunu çözülecek” diyerek, Ataşehirlilere müjdeyi verdi.