Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi belediyenin resmi internet sitesinde yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi;

Saygıdeğer Öğretmenlerimiz,

Çocuklarımız, bu güzel dünyayı siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde keşfediyor. Hayatı sorgulamayı, iyi bir insan olmayı, dinlemeyi, konuşmayı, tartışmayı yine sizlerden öğreniyor. Tıpkı bizlerin de öğrendiği gibi…

Sizler, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiriyorsunuz. Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, barış, kardeşlik köprülerini yine sizler inşa ediyorsunuz. Yeri geliyor çocuklarımıza anne, baba; yeri geliyor arkadaş oluyorsunuz.

Bir umudu yeşertmek için köy köy, kasaba kasaba gezen, çocuklarımızın elleri kalem tutsun, yarınları aydınlansın diye sabırla, yılmadan çalışan, gencecik filizlerimize can suyu olan, onları bilimin ışığında hayata hazırlayan siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz çağdaş uygarlık seviyesine ulaşacak. İşte bu nedenle sınırları, okul sıralarıyla çizilemeyecek kadar kutsal olan bu görevi sevgi, hoşgörü ve sabırla yerine getiren tüm eğitimcilere minnettarım.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bir kez daha öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.