Başkan İlgezdi'nin seçim vaadiydi

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 2019 seçim vaatleri arasında yer alan, sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazı "Sosyal Yardımların" arttırılması için ekibine talimat vermesi ile birlikte Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce adete hizmet üretme yarışı başladı.

Sosyal Belediyecilikte yeni projeler hayata geçiyor

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'e bağlı olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce daha önceden vatandaşlara ücretsiz su dağıtımı, sıcak yemek dağıtımı, gıda kolisi dağıtımı, gelin adaylarına gelinlik, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ev eşyası, beyaz eşya yardımlarının yanısıra önemli günlerde iftar yemeği, aşure dağıtımı ve kandil simitlerinin yanısıra geçtiğimiz yıl itibariyle Yenişehir Mahallesi'nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeye başlayan paranın geçmediği puan ve kart sistemi ile sadece ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlandığı sosyal marketin ilki açılmış, ardından Örnek Mahallesi'nde ikinci sosyal marketin açılışı bağışçıların ve hayırseverlerin katılımıyla gerçekleşmişti.

Ekip çalışmaları hızlandırdı, 3'ncüsü açıldı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin pandemi ile birlikte sosyal yardımları arttırın talimatı vermesiyle birlikte, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Burcu Der Hasanoğlu, mahalle muhtarlarıyla görüşler alarak yeni sosyal marketlerin yer tespit sürecini hızlandırarak, belediyenin kendi mülkü olan arazi üzerine 3'ncü sosyal market için çalışmalara hız vererek, Küçükbakkalköy - İçerenköy mahallesi sakinlerinin kolaylıkla ulaşabileceği ortak bir noktada sosyal marketin kısa sürede tamamlanmasını sağladı. Aynı marketlerdeki gibi sosyal marketlerdeki gibi şube sayısının 3'ncüsü açılmış oldu.

Binlerce ürün raflarda yerini aldı

Ataşehir Belediyesi'nin 3'ncü sosyal marketi, Küçükbakkalköy Mahallesi Evlice Sokak'ta Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ek hizmet binalarının olduğu yerde hizmete açıldı. Günümüz koşullarında vatandaşların alım gücünün oldukça düşmesi, temel gıda malzemelerinin yanısıra kuru bakliyat, kahvaltılık, ayakkabı, mont, bot, temizlik, kırtasiye malzemelerinin yanısıra binbir çeşit gıda ürünleri sosyal marketteki özenle hazırlanan raflardaki yerini aldı.

4'ncü sosyal marketin çalışmaları hızlandırıldı

Ataşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yararlanabileceği sosyal marketimizin 3’ncüsünü hayata geçiriyoruz. Bu sosyal marketimizi yaparken İçerenköy – Küçükbakkalköy mahalleleri muhtarlarımız ile burada hayata geçirmeye karar verdik. 4’ncü sosyal marketimizi de bu yıl içerisinde Ferhatpaşa, Kayışdağı, İnönü mahallelerimizin ortak noktasında gelir düzeyi düşük, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız alışveriş yapabilecekleri ortak bir yerde açmayı planlıyoruz. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, her zaman sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik projeleri önemsemiş ve desteklemiştir. Yakın zamanda yeni projelerimizi halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Puanla hanelerin ihtiyaçları karşılanabilecek, alışverişler yapılabilecek

Başkan Yardımcısı Abdullah Der, sosyal markette bulunan ürünlerin puan sistemi ile sisteme tanımladığını, ihtiyaç sahibi vatandaşlarda önceden yapılan incelemeler sonucunda kendilerine verilen sosyal market kart ile içerisine puan tanımlı kartlarıyla 15 günlük, 1 ve 2 aylık temel gıda, giyim, temizlik, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceklerini belirtti.

Ataşehirlilere ikram aracılığıyla sıcak çorba hizmeti vereceğiz
Ataşehir Belediyesi olarak Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin öncülüğünde yeni projeleri de yakın zamanda hayata geçireceklerini belirten Abdullah Der, vatandaşlara her gün farklı mahallelerde sıcak çorba dağıtımlarının başladığını ifade etti.

Henüz peyzaj çalışmalarının tamamlanmadığı alanda, Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, yapılan inceleme sonucunda Ataşehir Belediyesi'nce verilen kartlara tanımlanan puanlar ile raflarda yer alan ürünleri para vermeden almaları sağlanıyor.

Bağışçı ve sponsorların destekleriyle marketlerdeki ürün türleri arttırılacak

Dar gelirli yurttaşlarımıza fayda sağlayan sosyal marketlere dernek, firma ve bireyler sponsor ya da bağışçı olarak katkıda bulunuyor. Bu yardımlaşma ağına sizlerde katkıda bulunmak isterseniz 0216 570 5000 Çağrı Merkeziyle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Marketlerden Nasıl Fayda Sağlayabilirsiniz?

Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde yaşıyorsunuz, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Uzman meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucunda sosyal kart almaya hak kazanan vatandaşlar, adreslerine en yakın olan sosyal marketten alışveriş yapmaya başlayabilir.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi Kocasinan Caddesi Evlice Sokak No: 1