Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy sayımı tamamlandı. Kullanılan 209 oyun 158'ini alan Büyükeşi, TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i ise geçersiz sayıldı.

Genel Kurul'a TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, eski TFF başkanı Nihat Özdemir, Spor Toto Süper Lig ve 1. lig, 2. lig ve 3. lig başkanlarının birçoğu katılırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise toplantıya katılım göstermedi. Genel Kurulun açılışında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun mesajı okundu.

TFF'de tek başkan adayı olan Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. 2019 - 2022 Döneminde Nihat Özdemir ile birlikte yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürürken 2020 Yılındaki kongre'de partisince aday gösterilip, İlçe Başkanlığına seçilen AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem ise yeni yönetimde yer almadı. Erdem, "TFF'de Haziran 2019'da aldığımız görev, bugün yapılan genel kurulla sona erdi.Futbola olan sevgimiz her zaman tazeliğini korurken,gençliğe hizmet en büyük hedefim olmuştur.Görev süresinde her zaman adalet ve Haktan yana olduk. Onurumuzla şerefimizle görevimizi tamamladık." ifadelerini kullandı.

TFF Yeni Yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Alkın Kalkavan, Murat Aksu, Hamit Altıntop, Yusuf Günay, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can, İbrahim Burkay, Nüket Ezberci, İdil Karademirlidağ Suher, Müslüm Özmen ve Yalçın Orhan