Şerafettin Ay'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen ve konuşma yapan İlgezdi; arkadaş haklı tabi 25 yıldır bu kenti ben mi yönettim. 25 Yıldır siz yönettiniz, şimdi gelmiş bana 6 ayda niye yapmıyorsunuz diye soruyorsunuz. Büyükşehir kadrolarını yerine oturduğunda yapacağız. Heyecanlanmanıza gerek yok. (Şerafettin Ay: “Başkanım sizin sözünüz” ifadesini kullanıyor) Söz verdi isem yapacağım merak etme. Siz çok söz verdiniz hangisini yaptınız. İBB Başkanı sizde iken kendi ilçelerinizde yollar, yatırımlar yapılıyordu. Nerede şimdi var mı bir yatırım. Gidin Üsküdar’a, Çekmeköy’e, Sancaktepe’ye bakın bakalım Büyükşehir’in dışında var mı bir yatırım. (AK Parti grubundan Var sözleri söyleniyor) Ne var kendi yaptığı imkanlarla bir şey var mı ya devlet yapıyor yâda büyükşehir yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR İLK KEZ TÜM İLÇELERE EŞİT ve ADİL DAVRANIYOR! SİZİN DÖNEMİNİZDE İMAR PLANLARINI DAHİ ENGELLEDİNİZ
Çünkü Büyükşehir tüm ilçelere eşit ve adil davranıyor. Ekrem beyi de bu konuda takdir ediyorum. Hiçbir şekilde ayırt etmeden yatırımları eşit birşekilde ilçelere dağıtarak yapmaya çalışıyor. Benim burada 12.Yılım, 10 yıl büyükşehir’den hiç hizmet ve bir kuruş almadım büyükşehir’den. Ne yardım etti iseniz söyleyin bana. Deyin ki büyükşehir belediye başkanlığı olarak şu işi yaptım bana. Hangi işi yaptınız bize. Sadece çıkan planları dahi engellediniz. Bakın ben burada geriye dönük konuşmak istemiyorum. Konuşursam farklı şeyler konuşurum burada. Eğer kırılmaya gelirsek, çok şey kırarız burada. 10 Yıldır hiçbirşey yapmadınız burada. .

CHP'Lİ BELEDİYE DİYE İÇERENKÖY'DEKİ PROJEMİZİ ENGELLEDİNİZ
Büyükşehir hiçbir sorunu çözmediniz ve destek vermediniz. İçerenköy Kültür Merkezi çoktan bitmişti, geldiniz kültür merkezi inşaatını durdunuz. Ben kendime mi iş yapıyorum, ilçemize bir kültür merkezi yapıyorum. Gerekçe ne CHP’li İlçe Başkanı. Öyle bir tarz, gerekçe ve anlayış tarzı da yok. 6 Aydır yapmadım, sırasıyla yapacağız. Büyükşehir kadroları oturuyor, daha öncede imarla ilgili de konuştuk burada, yapacağız.

İMAR PLANLARI NİSAN - MAYIS'TA MECLİSE GELİYOR
Nisan-Mayıs gibi bütün Ataşehir’in planları meclise geliyor. O zaman sizi göreceğiz. Bakalım çıkartacak mısınız? Çıkartmayacak mısınız. İçerenköy’de, Bakkalköy’de hepsinin imar planı meclise geliyor. O zaman tavrınız büyükşehir’de ne olacak. Tavrınızı göreceğiz. Ferhatpaşa sorununu da çözeceğiz. Elinizde yetki olmasına rağmen Ferhatpaşalıları mahkum ettiniz, su toplama havzası diye. Orada çalışmada başlıyor. Yeni Çamlıca’da hem imar planları ve tapu sorununu çözüyoruz. İçerenköy-K.Bakkalköy Planları İBB Meclisi’nde çalışmaları devam ediyor.

SEÇİME 5'E 5 KALA BİR PARMAKLA İMAR PLANLARINI ÇIKARDINIZ
Yenisahra-Barbaros Mahallelerinde şuanda ruhsat veriliyor. Sizinde katkınız oldu. Demek ki, planları istediğinizde bir günde çıkartabiliyorsunuz. Ama ne hikmetse 10 yıldır çıkarmadığınız planları, 25 yıldır yapmadığınız Yenisahra – Barbaros Planlarını seçime 5’e 5 kala bir parmak dokundu hemen çıktı. Arkadaşlar; planın ve mülkiyetin siyaseti olmaz. Siz burada planın ve mülkiyetin siyasetini yaptınız. Ayıptır, ben bunları konuşmak istemiyordum ama konuşacağım. İnsanlar gelmişler gece kondu mahallelerinde ev almışlar, yıllardır imar bekliyorlar.

AK PARTİ'Lİ SEÇMENLERİN OLDUĞU MAHALLELERİ İMAR ÇIKARMAYARAK CEZALANDIRDINIZ
Mustafa Kemal, Âşık Veysel, Yenisahra, Barbaros, Yeni Çamlıca mahalleleri 1980’den beri imar bekliyor. Ve işin ilginç tarafı imar bekleyen vatandaşların %80’ni AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımız. Kendi seçmenlerine zulüm ediyorlar. İmar’ın AK Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi olmaz. Vatandaş gelmiştir sandığa gider hangi partiye oyunu verirse versin. Bizim gibi yöneticilerin görevi sorunu çözmek.

CHP'Lİ BELEDİYELERE İBB DÖNEMİNDE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADINIZ
Size bir tablo örneği vereyim. Ataşehir’de dâhil olmak üzere CHP’li belediye başkanlarının olduğu yere bir çivi bile çakmadınız. Sadece burası değil, daha önceden 12 belediye vardı hiçbirine bir çivi çakmadınız. Onu da bırakın elinizde imar ve plan yetkiniz vardı onları da yapmadınız. İmar planlarını çıkartmayalım diyerek seçim kazanacağınızı düşündünüz. Buradan söylüyorum, geçmiş olsun. Aha Burada(Ataşehir) geçmiş olsun. Ömür boyu bir daha seçim alma şansınız yok. Tablo ortada 20 bin fark oldu. Bir dahaki seçimde 50 bin fark olur. Gelin size imzalayıp vereyim. Her bir farkın ben size garantisini vereyim. (AK Parti grubundan meclis üyeleri, aday mısınız bir daha sorularını yöneltiyor).

SİZ SANIRIM ATAŞEHİR'DE DEĞİL UZAYDA YAŞIYORSUNUZ!
Şimdi burada siz gündemi takip etmiyorsunuz, dünyadan bihaber yaşıyorsunuz. Siz galiba Ataşehir’de yaşamıyor, uzayda yaşıyorsunuz. Sayın Bakan Haseki, şuanda yerel yönetimlerden sorumlu Yeni Çamlıca’da geldi ne dedi? Ben bir buçuk ayda bu sorunu çözeceğim. Nerde niye, yetki sizdeydi niye çözmediniz. İmar İskan Blokları temennim ve inşallah çözersiniz. İnşallah orada insanlar mağdur olmadan çözersiniz. Ben geldiğimden beri yetki elinizdeydi İmar İskân Blokları’nda niye çözmediniz. Şimdi arkadaş bana diyor, 6 ayda niye çözmedin. Çözeceğim acelesi ne? 3 yıl içerisinde çözeceğim.

BİR DAHA Kİ SEÇİM DÖNEMİ SİZ YİNE ATAŞEHİR'İ UNUTUN
Bir daha ki dönemde Ataşehir Belediyesi yine CHP’de hatta siz bir dahaki dönemi unutun. Bir dahaki seçimde böyle yaptığınız için CHP Ataşehir’de 50-60 bin oyla yeniden gelir ve bunu da yazın. Çözeceğiz acelesi ne. Hayır, şu var, elimizde yetki var çözmüyoruz. Arkadaşlarım biliyor, büyükşehir’de görüşmelerimizi yaptık. Büyükşehir kendi kadrolarını yeni oluşturuyor.

SORUNLAR KENTİN ORTAK SORUNU HEP BİRLİKTE ÇÖZELİM
Büyükşehir belediye başkanı ile 4 sefer toplantı yaptım. Teknik başkan yardımcımda burada, ilk toplantıda sizi de davet ettim gelmediniz. Ekrem Bey buraya geldiğinde Ataşehir’in sorunları ile ilgili arkadaşlarım olarak sizleri davet ettim ama siz gelmediniz. O dönemde Kadir Topbaş, sizinle toplantı yapsa ve beni çağırsa vallahi’de gelirim. Ben kentin belediye başkanıyım. Parti ayırt etmem ki, sonuçta sorun var bu sorunu hep beraber çözeceğiz. Ben sayın başkana da söyledim. Beraber sorunları çözelim, AK Partili ve CHP’li diye ayırmam herkesin içinde teşekkür ederim. Bu sorun kimin sorunu kentin ortak sorunu. Bu sorun vatandaşın yıllardır mağduriyetinin sorunu. Bunun çözülmesi gerekiyor, bunun partisi yok. Ekrem İmamoğlu ile toplantı yaptığımızda kendisine sadece bizim sorunlarımızı çözmeniz önemli değil. İstanbul’un 39 ilçesi var. AK Parti’li belediye başkanı arkadaşlarımızın da sorunu var. Sonuçta; bu belediye herkesin belediyesi. Bu sorunların hepsinin çözülmesi gerekiyor. Sayın Başkan’da Nisan-Mayıs gibi bütün belediyelerin sorunlarını ortak çözeceğiz dedi. Ataşehir’in sorununu çözmekle bir meseleyi çözmüş olmuyorsunuz.

İSTENİRSE ÇEKMEKÖY'DEKİ GİBİ İKİ SAATTE İMAR PLANLARI ÇIKARIRSINIZ
Bakınız geçmiş dönemde Çekmeköy’de imarı iki saatte hallediyordunuz. Gruptan geliyordu, iki saatte mecliste geçiyordu. Ne hikmetse geldik eylem yaptık olmadı, yalvardık olmadı, planlar gitti burada olmadı. 8 senedir Kadir Topbaş’tan randevu alamadık. (AK Parti grubu meclis üyeleri hani aranız iyi idi söyleminde bulunuyor) En son 15 Temmuz’dan 3 ay önce randevu verdi. Sadık ve İlhami beylerle randevuya gittik.

BEN ATAŞEHİR'İ İSTANBUL'UN MARKA KENTİ YAPTIM
Bırakın Battal İlgezdi ne yaptı demeyi. Ben köyü kasaba, kasabayı kent yaptım. İstanbul’un marka kenti yaptım. Şimdi millet nere gitmek istiyorsun dediğinde herkes diyor Ataşehir’e gitmek istiyorum. Niye Ataşehir’in ışıkları 24 saat yanıyor. Burada hak var, hukuk var, özgürlük var, burada yaşayan herkesin yaşam biçimine saygılıyız. Önemli olan bir kentin 24 saat ışıklarının yanmasıdır. Eğer bir kentte hayat yoksa yaşam yok demektir. O konuda benim vicdanım çok rahatım.

KÜLTÜR MERKEZLERİ ÖDENEK OLURSA YAPILIR
Kültür merkezi konusunda Demirel’in bir lafı vardı. Verdiğinizde yapmadık mı? Para verdiniz de mi yapmadık. Devletin vermiş olduğu ödenekler belli. AK Parti’li belediyeler dâhil olmak üzere devletten gelen paranın %40’ı kesiliyor. Bu nedir dünya’da gelişen ekonomik krizler, şartlar koşulların göstergesi. AK Parti’li, MHP’li belediye başkanı arkadaşlarımla da konuşuyorum aynı para sıkıntısı var. İşte millet vergisini ödemeye geldi. Sorun bakalım milletin kaçta kaçı vergisini ödeyebildi. Beklenen vergi gelirlerinin yüzde kaçta kaçı toplandı sorsanıza. Kimin cebinde para var, insanlar perişan, aç.

FİRMALAR İFLAS ETMİŞ, İNSANLAR ÇÖPTEN EKMEK TOPLUYOR
Bağdat Caddesi’nde 150 bin lira kira ile 40 insanı çalıştıran firma iflas etmiş, Ataşehir’de şu salgın ve kriz döneminde ayakta kalan inşaat firması yok. Hiç biri vergi borcunu ödeyemiyor. Para gelmedi, uzaydan para mı bulacağız. Parayı vatandaşın imkanı ile toplanan vergilerle devlet öder. Vatandaşlar vergi borcunu ödeyemiyor, siz galiba uzayda yaşıyorsunuz. Sizin sokaktan haberiniz yok galiba. İnsanlar çöpte ekmek topluyor. Lütfen pazarların yapıldığı gün akşam 5’ten sonra pazara gidin ve o zavallı insanlar domatesin, salatanın çürüğünü almadan toplayıpta eve gitmek istiyor.

NE Mİ YAPTIM? BİNLERCE İNSANA YEMEK, EKMEK ve GIDA YARDIMINDA BULUNDUM
Türkiye’nin ekonomisi, şartları ortada. Gerçekler ortada. Arkadaş gelmiş bana soruyor ne yaptın? Her gün 10 bin kişiye yemek verdim. Binlercesine ekmek dağıtıyorum, sosyal yardımda binlerce insana gıda yardımında bulundum.

ATAŞEHİR'DE MEVCUT PROJELERİ, YATIRIMLARI, YOLLARI ve PARKLARI YAPACAĞIM
Ataşehir’de yatırımlarla ilgili şunu söyleyeyim. Sadece yolları, parkları ve mevcut projeleri yapacağım. Onun dışındakileri para olursa yapacağım. Hayal satmıyorum, Türkiye’nin şartları ve koşulları bu. İnsanların yiyecek ekmek paraları yok, çöpten ekmek topluyor. Dün altında arabası olan evi olan insan bugün iflas etti. İnanın vergilerin biz %25’ni toplayabildik. İnsanların cebinde para olmadıktan sonra nasıl iş yapacaksın. Para olmadıktan sonra nasıl proje yapacaksınız. 5 gün önceki dövize ve bugün ki dövize bakın, pandemindeki önceki ve şimdi ki sürece bakın. Sancaktepe’de eski belediye binasını içişleri bakanlığı ciddi bir paraya satın aldı. Ataşehir’de sizde bir şeyleri satın alın, bende projeleri yapayım. Para olmadan bir şey yapamam, kimsede bir şey yapamaz. İstanbul’da bütün belediye başkanlarının maaş ödeme sıkıntısı var. Gerçekçi olalım.

İMAR PLANLARINI GECİKMELİDE OLSA ÇIKARTACAĞIZ! MUSTAFA KEMAL - AŞIK VEYSEL'DE VATANDAŞLARIMIZI AYIRDINIZ
İmar planları konusunda gecikmeli de olsa çıkartacağız. Yenisahra-Barbaros’ta şuan imar olmasına rağmen 3-4 firma ruhsat için başvuru yaptı. Şuanda 15-20 daire yapacak müteahhidin cebinde para yok. Dairemi satılıyor, tablo ortada. Yenisahra-Barbaros’ta arzu eden varsa buyursun gelsin, ruhsatını vereyim. İçerenköy - Küçükbakkalköy planları en geç nisan-mayıs ayı gibi İBB meclisine geliyor. Aynı zamanda Aşık veysel-Mustafa Kemal planlarına itiraz ettik. Orada planlarda büyük haksızlık var. Yenisahra-Barbaros’a 2,5 emsal veriyorsun, Mustafa kemal ve Aşıkveysel Mahalleleri CHP’ye oy veriyor diye 1,5 emsal veriliyor. Elimizden geldiğince sizinde katkılarınızla arttıracağız başkanım. (Mustafa Naim Yağcı’da bu sefer biraz katkıda bulunacağız ifadesini kullanıyor). Sen onlara niye 1,5 emsal veriyosun çünkü orada yaşayan vatandaşlarımızın çoğu alevi kökenli vatandaşlarımız. Ayıptır ve böyle bir ayrım asla kabul edilemez. Orada ciddi bir ayrım yapılıyor. (AK Parti grubu da bu söyleme çok ağır itham diyerek tepki gösterdi) İnsanları etnik kökenine göre ayrım yaptınız. Vatandaşın mülkiyeti var mı, gariban mı ona göre sorunu çözeceksiniz. O Mahallelerimizde varsa sıkıntı çözeceğiz.

YENİSAHRA-BARBAROS'TA İMAR PLANLARI KADIKÖY BELEDİYESİ DÖNEMİNDE ÇÖZÜLMELİYDİ
Yenisahra-Barbaros Mahallesi İmar Planları Kadıköy Belediyesi döneminde sorun çözülmemiş kabahat kimin bizim. Onu da söylüyorum. Sonuç itibariyle imar planları çıktı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

YENİ ÇAMLICA MÜLKİYET ve İMAR SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
Yeni Çamlıca Mülkiyet sorununu bu meclise getireceğiz. Süreç ile ilgili çalışmaları başlattık ve ihalesini yaptık. Önce bu meclise tapu ile ilgili sorunu çözeceğiz. Sonrada Büyükşehir’e beraber götüreceğiz. Yeniçamlıca’nın plan hazırlığını da İBB Başkanımız ile konuştuk. Mülkiyet sorunu çözüldükten sonra imar sorununu çözeceğiz.

FERHATPAŞA'DA İMAR PLANLARI İLE İLGİLİ KURUM GÖRÜŞLERİ ALINIYOR, KAÇAK YAPILARI YIKIYORUZ.
Ferhatpaşa’da kurum görüşleri alınıyor, oranın imar durumu ile ilgili çalışma yapılıyor. (AK Parti’li meclis üyesi Bayram Varol’da konut imarlı mı olacak? Şuandaki durum ortada ifadesini kullandı) Kim yapıyorsa ben şuanda yıkıyorum. (Bayram Varol; “İki tane yıkıyorsun, 10 tane yapılıyor başkanım” sözünü söyledi).Yapanların hepsini yıkıyorum, yapanlarla ilgili işlemlerde devam ediyor. Yapanda bedelini öder. Kim onlarla iş tutmuşsa, kaçak yapı yapmışsa ben gereğini yapıyorum. Hem savcılığa suç duyurusunda, hemde zabıt tutanağını tutuyor ve yıkıyorum. Onun içinde önce kendinizi sorgulayın neden 30 yıldır imar planlarını çıkarmadınız diye. Elimizden ve imkânlar elverdiğince sorunları çözeceğiz.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşmelerine geçildi. Gündem maddelerinin 1,2,3,4'nci maddeleri oy birliği ile kabul edildi.