9 Kasım'da İstanbul Ataşehir'de akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan C.G.B'nun saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Başak Cengiz'in Ankara'da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul'da bir inşaat firmasında görevlendirildiği öğrenilmişti.

Karanfil Sokak isminin Başak Cengiz olarak değiştirilmesi için başta mahalle muhtarı Keziban Üreyil olmak üzere, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar değiştirilmesini talep etmişlerdi.

Aralık ayı Ataşehir Belediye Meclisi'nde Mimar Başak Cengiz, katliamı kınanmış, tüm partiler ortak dille aileye taziye mesajlarını iletmişlerdi.

Ataşehir Belediyesi'de Ataşehir'de vahşice katledilen genç mimarın adının ölümsüzleştirilmesi için adım attı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin talimatı ile sokak isim değişikliği konusunda Plan ve Proje Müdürlüğü'nce çalışma başlatılmıştı. İlgili Müdürlükçe gerekli çalışmanın yapıldığı ve Şubat ayı 1'nci oturumunda Ataşehir Belediye Meclisi'ne teklif olarak sunulacağı öğrenildi.

7 Şubatta gerçekleşecek meclis gündeminde; onaylı yol ismi bulunan Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi “Karanfil Sokak” isminin “Başak Cengiz Sokak” olarak değiştirilmesine ilişkin Plan ve Proje Müdürlüğünün 01.02.2022 tarihli ve 2022-500 sayılı teklifinin Ataşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilmesi beklenirken, alınan kararın daha sonra İBB Meclisi'ne havale edilmesi ve orda da ilgili komisyonca değerlendirilmesinin ardından sokak değişikliği işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.