Kurulduğu günden bugüne Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER), İstanbul'daki hemşehrileri ve Erzincan'da yaşayan hemşehrilerine yönelik sosyal, kültürel faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu yıl ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın tedbirler kapsamında öğrencilerin yüz yüze değil uzaktan eğitime devam etme kararının ardından AYEDER Yönetimi, bu yıl ki sosyal yardımlaşma projelerine bir yenisini ekledi.

AYEDER Yönetimi 24 Kasım Öğretmenler Günü ile birlikte sosyal medya hesabı üzerinden Erzincan'da yaşayan ancak EBA gibi eğitim programlarına uzaktan eğitim imkanı bulamayan çocukların temel ihtiyacı olan tablet için eğitime destek yardım kampanyasına öncülük etti. AYEDER'in başlatmış olduğu "Tablet Bağışı" kampanyasına Erzincanlı iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının yanısıra Erzincan'a gönül veren hayırseverler katıldı.

Gürsel Sarımaden: Eğitim alanındaki yardımlarımız sürecek
Tören'de kampanya kapsamında toplanan 160 tableti Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün'e teslim eden Gürsel Sarımaden, yardımlarla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER), olarak her sene yaptığımız Erzincan’da ki eğitime katkı projemiz bilindiği gibi sene içerisinde iki dönemde yapıyoruz bunları. Fakat Dünyada ki Covid-19 ülkemizde de sürdüğü için geçen yıl elimizden bir şey gelmedi. Ama müdürümle sürekli zaman zaman telefonla koordine halindeyiz. Bu dönemde bu işin içinden nasıl çıkacağız derken talepler Erzincan’dan gelmeye başlamıştı. Ve dernek olarak böyle bir kampanyaya öncülük etmeye karar verdik.İş adamlarımız, dernek ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle bir seviyeye ulaştık. Ben müdürüme bize yakınlığı ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabletlerimizi müdürümüze teslim ediyor, bundan sonra en iyi şekilde tabletlerin ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılacağını biliyoruz. Yaklaşık 4-5 yıldır eğitim alanındaki sosyal faaliyetlerimizle ilgili hep müdürlüğümüzle birlikte hareket ediyoruz.” diyerek katkı sunan herkese teşekkür etti.

Aziz Gün: AYEDER'e mihmandarlığında hayırseverlerimize teşekkür ediyorum
Daha sonra konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise; “Eğitimde bir ortak paydamız var. Eğitimde ortak paydamız çocuklarımızın ülkemizin geleceğidir. Dolayısıyla bu ortak paydayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımız STK’larımız Derneklerimiz ve özellikle Erzincan dışında ki olup ta gönlü Erzincan’da olan Erzincan sevdalıları ile birlikte aynı zamanda eğitim sevdalılarının da buluşmuş oldukları bu tablet kampanyasından dolayı AYEDER’in mihmandarlığında tüm İstanbul da ki Erzincanlı iş adamlarına STK’lara ben çok teşekkür ediyorum" dedi.

24 Kasım başlayan ve 24 Aralık'ta sona eren tablet bağış kampanyasının tamamlanmasının ardından, toplamda 200'e yakın tablet Erzincan'a ulaştırıldı. Tabletlerin 160 tanesi Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) başkanı Gürsel Sarımaden tarafından Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün'e tören ile teslim edilirken diğer tabletler ise dernekle bizzat iletişime geçen ailelere teslim edildiği ve İstanbul'da bulunan Erzincan STK'ları arasından en büyük tablet bağışı yapan kuruluşun AYEDER olduğu öğrenildi.