Hazırlanan afet kitapçığında genel bilgilerle birlikte bir afet öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği, afetlere nasıl hazırlanılması, ne şekilde müdahale edilmesi ve oluşabilecek hasarı en aza indirmenin yolları hakkında bilgiler veriliyor.

Kitapçıkta; yangın nedir, yangının aşamaları ve türleri, yangının nedenleri, yangın söndürmede kullanılan yöntemler, portatif yangın söndürücüler ve kullanımı ile yangın yerlerindeki tehlikeler, sel öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler bulunuyor.

Doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla çalışmalar yürüten Ataşehir Belediyesi ile AKUT iş birliğinde 2012 yılında Ataşehir Belediyesi, AKUT Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kuruldu.

Ataşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise hem acil durumlarda koordinasyon sağlıyor hem de doğal afetlere karşı hazırlık amacıyla eğitimler düzenliyor.

Bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları kapsamında; Ataşehir’deki ilkokul, ortaokul ve liselerde son sınıf öğrencilerine, sitelerde vatandaşlara ve belediye binasında personele deprem eğitim seminerleri düzenleniyor.

Afet Bilinci ve Önlemler Kitapçığı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.