Ataşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayışdağı Zirve Grubu, Ataşehir Doğa Sporları ve Sanat Kulübü Derneği, Vicdanlı Kalmayı Tercih Edenler Sanat ve Spor Derneği'nin destekleriyle Kayışdağı Ormanı Maltepe Başıbüyük Mevkii'nde yetişen doğal meyve dağ çileği toplama etkinliği düzenlendi.

Gerçekleşen etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü T.Volkan Aslan, Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, Spor Birimi Sorumlusu Erhan Karaaslan, Kayışdağı Zirve Grubu, Ataşehir Doğa Sporları ve Sanat Kulübü Derneği, Vicdanlı Kalmayı Tercih Edenler Sanat ve Spor Derneği yöneticileri, Ataşehirli vatandaşlar katılım sağladı.


Özellikle Kayışdağı Zirve Grubu'nun renkli siması aynı zamanda zirve yürüyüşlerinin vazgeçilmez can dostu Paşa isimli köpekte etkinliğe renk kattı.


Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce önceden hazırlanan sepetler etkinliğe katılım sağlayan vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Ataşehir Belediyesi adına katılımcılara genel bilgilendirme yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılım sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin de selamlarını sunuyorum. Bugün yağışlı bir hava olmasına rağmen yoğun katılımlarınız ile bizleri mutlu ettiniz. Hem yürüyüş yapacağız hemde sizlere verilmiş olan boş sepetlere birlikte dağ çileği toplayacağız. Ayrıca önceden toplamış olduğumuz dağ çileklerinden hazırlamış olduğumuz dağ çileği marmelatını da sizlere hediye edeceğiz. Bu etkinliğe desteklerini esirgemeyen Kayışdağı Zirve Grubu, Ataşehir Doğa Sporları ve Sanat Kulübü Derneği, Vicdanlı Kalmayı Tercih Edenler Sanat ve Spor Derneği üyelerine ve sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu etkinliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Katılımcılar önceden tespit edilen ormanlık alanda hem yürüyüş hemde yamaçlarda buldukları dağ çileklerini sepetlere doldurdular. Etkinlik yaklaşık 1 saat sürerken, dağ çileği toplayan vatandaşlar yaklaşık 6 bin adım atmış oldular. Etkinlikte birçok vatandaş çocuklarıyla birlikte dağ çileği toplama imkanı bulurken, havanında elverişli olmasıyla birlikte güzel bir pazar günü geçirdiler. Etkinliğe katılım sağlayan herkese önceden hazırlanmış olan Dağ Çileği Marmelatı ikram edildi.