30 Ağustos Zafer Bayramı 97’nci yıl kutlamaları için ilk resmi tören Barbaros Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'nda Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Askeri, emniyet ve zabıta mensuplarının hazır bulunduğu Ataşehir Cumhuriyet Parkı'ndaki törene Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Kamu Kurum ve Kuruluşu Yöneticileri, Kıbrıs ve Kore Gazileri, Siyasi Parti Yöneticileri ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Sabah 09.30'da gerçekleşen programda tören programı arz edilirken, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından sırasıyla Ataşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Ataşehir Belediyesi çelenkleri atatürk anıtına bırakıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı 97’nci yıl kutlamaları kapsamında siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar çelenklerini anıta bırakmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.