Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi’nde oturan A.S.Y. isimli vatandaş kurban bayramı nedeniyle ailesiyle birlikte memleketindeki anne ve babasını ziyaret etmek amacıyla bayram yoğunluğuna bağlı olarak otobüs ve uçak seyahatlerinin dolu olmasından dolayı ailesiyle birlikte araç kiralamaya karar verdiler.

Bunun üzerine Ataşehir ve diğer ilçelerdeki araç kiralama şirketlerinde görüştüklerinde araç kalmadığını öğrenmelerinin ardından alternatif yöntem olarak internet araç kiralama şirketlerinden üzerinden araç bakmaya başladılar.

18 Temmuz’da internetten yaptıkları araştırma sonucunda bir araç kiralama şirketi sitesi üzerindeki cep telefon numarasıyla iletişime geçtiler. Geçtikten sonra firmaya ait olduğunu düşündükleri numaradan gelen istek üzerine sürücü bilgilerinin yer aldığı ehliyet bilgilerini gönderdiler.

Ardından araç seçme işlemini ve taleplerini araç kiralama şirketinde yetkili olduklarını düşündükleri kişi ile whatsapp üzerinden görüşmeye başlattılar.

Araç seçme işlemini yaptıktan sonra sözde firma yetkilisi veya satış temsilcisi olduğunu düşündükleri kişi tarafından aynı numara üzerinden whatsapp’tan yaptıkları görüşmeye istinaden 10 günlük araç kiralama bedeli olarak 2.450 TL, 1.000 TL’de araç kiralama teminat bedeli olarak toplamda 3.450 TL whatsapp’ta belirtilen hesap numarasına havale yaptılar. Ardından aracın belirtilen saatte gelmesi için ailecek beklemeye başladılar.

Ancak belirtilen saatte araç gelmeyince, A.S.Y. isimli vatandaş yine aynı numara üzerinden iletişime geçtiğinde kendi numarasının engellendiğini fark etti. Ardından belki yanlışlık olabileceğini düşünerek A.S.Y. oğlu S.Y.’ye ait farklı numara üzerinden yine aynı numarayı aradıktan sonra o numarayı engellediklerini görünce bir başka komşusuna ait numara ile tekrar aramayı denediler. Bu sefer aradıkları numara çalmasına rağmen ulaşamadılar.

Son arama girişimlerinin de başarısız olduğunu görünce A.S.Y. isimli vatandaş dolandırıldıklarını anladıktan sonra Yeni Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Şehit Salih Sevgican Polis Merkezi’ne saat 23:00 civarında giderek suç duyurusunda bulundular.

A.S.Y. vatandaş son olarak Ataşehir Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; Şikâyetin ardından hesabına para yaptıkları E.K. isimli şahsın 5 farklı dolandırıcılıktan suçunun olduğunu öğrendiğini, kurumsal firma olduklarını düşündükleri firma ile iletişime geçtiklerinde ise firmanın da isimlerinin taklit edildiğinden dolayı suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Vatandaşların internet üzerinden acele ile emin olmadıkları kurum ve sitelerden işlem ve ödeme yapmamaları konusunda uyardı.