Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü okulların ara tatil döneminde uyguladıkları 2019-2020 Mesleki Gelişim Çalışmaları kapsamında birlik ve beraberliğin pekişmesi, moral ve motivasyonun arttırılması, bir dönemlik stresleri atmaları için okul müdürlerin katıldığı bir günlük Bursa gezisi düzenledi. Gerçekleşen geziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Ercan Metin, Özel Büro Koordinatörleri Sadık Çoban ve Gülcan İzci, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Okul müdürleri ve Rota Tur firması yöneticisi Ekrem Gözalan katıldı.

Uludağ'ın eteğinde Cumalıkızık köyünü gezdiler
Bursa gezisi kapsamında ilk olarak okul müdürleri, 2002-2004 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Türk dizisi ile bilinirliği artan Uludağ’ın kuzeyindeki dik etekler ile vadilerin arasında sıkışıp kalan yöre köylerine, bu konumlarından dolayı ''kızık'' adı verilen ve Osmanlıların Bursa'da ilk yerleştikleri bölgelerden olan Cumalıkızık köyü'nde kahvaltı yaptılar. Kınalı Kar dizinde bulunan hanım ağa konağı'nda kahvaltı yapan okul müdürleri, tur firmasınca görevlendirilen rehberler eşliğinde Osmanlı dönemi konut dokusunu yerinde inceleme fırsatı bulurken, rengarenk Osmanlı dokusuna sahip evlerin arasında Cumalıkızık Camii, Müzesi'nin yanısıra Osmanlı dönemi gelenek-görenekleri ile kültürel değerleri hakkında bilgi aldılar. Okul Müdürleri kısa Cumalıkızık turu sonrasında köy çarşısında toplu hatıra fotoğrafı çekindi.
Cumalı Kızık köyünden hareket eden okul müdürleri, Bursa kalesinin bulunduğu tophane bölgesinde incelemelerde bulundu.

Cumalıkızık'tan sonraki durak tophane bölgesi oldu
Bursa kalesi sınırları içerisinde bulunan ve Uludağ'ın yamaçların tam bir şehir manzarasına sahip Tophane Parkı içinde yer alan 1904'te yapılan saat kulesi ve günümüzdeki itfaiye gözetim noktası olan eser hakkında bilgi aldılar.
Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi ile oğlu Orhan Gazi'nin türbesinin yanısıra İstiklal Savaşı Şehitleri mezarlığının bulunduğu alanda okul müdürleri dua ederek rehberlerinden bilgi aldıktan sonra rehberleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekindiler.

Türkiye'nin en büyük panoramik müzesinde canlı tarihe şahit oldular
Tophane Parkı gezisi sonrasında Okul Müdürleri tur kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından Türkiye'nin ve Dünya'nın en büyük Bursa’nın Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğunu anlatıldığı “Fetih Tarihine Canlı Hafıza” diye tabir edilen ve geçtiğimiz şubat ayında açılan 'Panorama 1326 Bursa' Fetih Müzesi'ni ziyaret ettiler. 50'ye yakın ressamın özel çalışma yaptığı müzede Bursa’da medfun bulunan 6 Osmanlı Padişahının ve onların zamanındaki sosyal hayatı anlatan 16 adet tablo yer alıyor.

Osmanlı'nın en önemli eseri Ulu Camii'nin gizemli sırlarını öğrendiler
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gezisi sonrasında Okul Müdürleri son olarak rehberler eşliğinde, Osmangazi ilçesinde Nalbantoğlu Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 1396-1399 tarihleri arasında 4.Osmanlı Sultanı Yıldırım Beyazıt Han tarafından yaptırılmış olan Bursa Ulu Camii'nde incelemeler bulundu. Rehberler caminin deprem öncesi ve sonrasındaki süreçlerinin yanısıra Hünkâr Kapısı, Kâbe Örtüsü, Şadırvanı, Hat Levhaları, Vav Harfi ve Sırları, Somuncu Baba ve Hızır Aleyhisselam hikayesi, Bursa Ulu Camii Minberi hakkında bilgi verdi. Ulu Camii gezisi sonrasında okul müdürleri serbest zaman kapsamında meydanda bulunan tarihi eserleri inceleme fırsatı ve alışveriş yapma imkanı buldular.

Bakanlığımızın çalışması kapsamında gezi etkinliğimizde Bursayı tercih ettik

Osmanlı'nın en büyük hanlarından olan Kozahan'da basın mensuplarını ağırlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul, “ Bildiğiniz gibi bu hafta öğrenciler için tatil ama öğretmenler için Mesleki Gelişim eğitimleri ile seminer etkinliklerin yapıldığı bir hafta. Bu hafta ile ilgili bakanlığın bizden istediği tasarım bölümünde geziler, kültürel etkinlikler ve seminerler var. Bizde bakanlıktan gelen ve tavsiye edilen çalışmalar içinde kültürel gezilerde yapın denilmişti. Bizde buradan kendimize vazife çıkarıp Müdürlük olarak okul müdürlerimizle birlikte bir gezi düzenledik. Daha önceleri de okul müdürlerimizle böyle yakın mesafe geziler düzenlemiştik. Amaç resmi toplantıların dışında birlikte görev yaptığımız arkadaşlarla paylaşımda bulunmak. Bursa da yakın olması açısından günü birlik bir gezi için bizim için güzel bir örnek. Gördüğünüz gibi burada hem doğa vardı, hem tarih vardı hem de birliktelik vardı. Güzel olduğunu düşünüyorum. Basın mensubu olarak bizimle birlikte geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.


Bilican konuşması sonrasında geziye katılım sağlayan okul müdürlerine otobüslerinde teşekkür konuşmasında bulundu. Saat: 21.00 civarında okul müdürleri otobüsleri ile Ataşehir'e geri dönmüş oldular.