Henüz 2,5 aylık iken SMA 1 Teşhisi konulan Ataşehir’li minik Erkan Efe için ailesince tedavisinin devam ettirilebilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

2018 Yılının kasım ayında doğan minik Erkan Efe’nin SMA Tip 1 teşhisinin ardından henüz 3 aylık iken Türkiye’de SMA Hastalarına uygulanan spinraza ilacını kullanmaya başladığı, tedavi kapsamında 4.doz spinraza uygulanmasından sonra vücudunda enfeksiyona bağlı 8 aylık iken kalbi durmuş. Doktorların müdahalesi ile yeniden yaşama tutunan ve yoğun bakımda 1,5 yıl kalan minik Erkan Efe yaklaşık 5 ay aralıksız entübe durumunda yaşam mücadelesini sürdürürken tedavi gereği trakeostomi uygulanmış.

Şuanda 2,5 yaşında olan minik Erkan Efe, ailesinin ve sevenlerinin destekleriyle yaşam mücadelesini sürdürüyor. Ancak doktorlar minik Erkan Efe’nin yaşamını sürdürebilmesi için Türkiye'de bulunmayan Zolgensma ilacının hayati önem taşıdığını aileye aktarması ile birlikte aile sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatıyor.

Ailesinin yanısıra çeşitli kuruluşlarda “Erkan Efe Kurtulsun” diyerek çeşitli platformlar üzerinden yardım kampanyasına öncülük ediyorlar. Erkan Efe’nin yaşama tutunabilmesi için çoğunlukla bebeklerde görülen kas hastalığı Spinal Müsküler Atrofi, bilinen adıyla SMA hastalığının tedavisi için kullanılacak Zolgensma ilacın fiyatı 2 milyon 125 bin dolar civarında.

Ailesininin tek isteği biricik evlatlarını yaşama kazandırabilmek için hayırsever vatandaşlardan, iş insanlarından bu yardıma sessiz kalmamaları. Damlaya damlaya göl olur misali imkanı olan herkesin ufakta olsa katkısını bekleyen ailesi, yeterki gerekli olan ilacın Erkan Efe’nin 3 yaşına girmeden önce alınması ve tedaviye başlaması için yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Eğer ilaç alınırsa minik Erkan Efe, %95 başarı oranı ile tedaviye yanıt vererek sağlığına kavuşması bekleniyor.

Minik Erkan Efe’ye yardım yapmak isteyen vatandaşlar ve hayırseverler; Annesi Elif Öğüt tarafından açılmış olan TR17 0001 0023 4584 6886 4550 01 No’lu Ziraat Bankası hesabına açıklama kısmına “Erkan Efe” yazarak bağışlarını ve yardımlarını yapabilirler.

Ayrıca Minik Erkan Efe için https://www.instagram.com/erkanefedestekdukkanii/ ve https://taplink.cc/erkanefe_sma hesabı üzerinden de sosyal yardım ve bağış ağları oluşturulmuş.

Minik Erkan Efe için bende bir katkı ve destek olmak istiyorum diyen vatandaşlar 0534 039 12 42 No’lu telefon üzerinden annesi ile iletişime geçebilirler.