Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan yazlıklarında ailesiyle birlikte yaz tatilini geçiren Ataşehir’li lise öğrencisi Atakan Erefe, yangın haberlerinin peş peşe gelmesinin ardından sosyal sorumluluk girişiminde bulunarak yardım kampanyası başlatmaya karar verdi.

Ailesinin de desteği ile Kuşadası'ndaki yazlık evleri tek tek gezerek yardım kampanyasını duyuran Atakan Erefe kısa sürede; “yatak, dolap, mutfak araç gereçleri, tüplü televizyonlar ve ev eşyaları” topladı.

İstanbul'dan bir grup hayırsever iş adamları da Atakan Erefe’nin yardım kampanyasına destek olmak amacıyla 2 kamyon yardım malzemesini Bodrum’a gönderdiler.

Atakan Erefe ve ailesi; toplanan yardımların bir kısmını MuğlaMilas Türkevleri Köy İlkokulu’ndaki afet koordinasyon merkezine, diğer kalan yardımları ise Bodrum Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin belirlediği alana ulaştırdılar.

Ataşehir Haber Ajansı’na açıklama yapan Atakan Erefe, “Yangınlar sonrasında ben ve ailem çok üzüldük. Yurt içinden yardım seferberliğine bulunduğumuz noktadan bizde nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesi ile hareket ederek yardım kampanyası başlattık. 2 Gün gibi kısa sürede yazlık komşularımız ve İstanbul’daki hayırseverlerimizin desteği ile 3 kamyon yardımı toplamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana inanan aileme, komşularıma ve değerli büyüklerime teşekkür ediyorum. Bir daha yangınların olmamasını temenni ediyor, bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.