Beykoz Belediyesi ile Türkiye Fotoğraf Vakfı (TFV) ortaklığında düzenlenen yarışma, fotoğraf tutkunları için ilçeyi cazip hale getirmeyi, coğrafi konumu ve doğal güzellikleriyle geçmişten bugüne İstanbul'un gözbebeği olan ilçenin tanıtımına ulusal düzeyde katkı sağlamayı amaçlıyor.

Beykoz'un doğal ve tarihi güzellikleri ile köklü medeniyet mirasını fotoğraf sanatı aracılığıyla gözler önüne sermek amacıyla, amatör ve profesyonel yüzlerce fotoğrafçıyı bir araya getiren "Beykoz Belediyesi 2. Fotoğraf Yarışması" sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, Coşkun Aral, İsmail Küçük, İzzet Keribar, Leyla Emektar, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Nazan Tuna, Süleyman Gündüz'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.Değerlendirme sonucunda foto-öykü kategorisinde Kazım Bora Yenilmez birinci, Fikriye Er ikinci, Muhammed Gencebay Gür ise üçüncü oldu.

Beykoz'u resmetti birincilik ödülünü kazandı
Fotoğraf yarışmasına katılan Ataşehir'de ikamet eden ve Ataşehir Belediyesi bünyesinde Zabıta personeli olarak görev yapan fotoğrafçı Bora Kazım Yenilmez, foto-öykü kategorisine katıldığı ve derece aldığı fotoğrafları ise Beykoz'un doğal güzellikleri barındıran Bozhane köyü'nde çekti. Arıcılık faaliyeti yürüten İsmail Tezcan'ın bir gününü fotoğraflarla özetledi. Evinden çıkan İsmail Tezcan'ın evinden çıkması, arı kovanlarının olduğu yere doğru yürümesi, arıcı tedbir kıyafetlerini giymesi, arıların bal yaptığı kovalarını ve petek balları incelerken hali ile son işlem olan balları peteklerden süzme işlemini ve kavanozlara balları aktarma işlemlerini fotoğrafladı. Bora Kazım Yenilmez son olarak İsmail Amca'nın bahçesinde arılarından elde ettiği kavanoz ballarıyla hatıra fotoğrafını çekti.

Organizasyonda dereceye giren fotoğrafçılar, gerçekleştirilecek sergi ve ödül töreniyle ödüllerine kavuşacak.

DERECEYE GİREN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kendi anlatımıyla Bora Kazım Yenilmez Kimdir?
1978 yılında İstanbul Şişli ilçesinde doğdum. Aslen Erzincanlıyım babam esnaf, annem ev hanımı üç kardeşiz iki abim var. Öğrenimimi Ataşehir Nurettin Erk-Perihan Erk Mesleki Anadolu Lisesinde tamamladım. Askerliğimi 2000 yılında jandarma olarak tamamladım. Askerlik sonunda baba mesleği olan esnaflığı, bir süre yaptıktan sonra 2009 yılında Ataşehir Belediyesinde işe başladım. 2009 yılından bu yana Ataşehir Belediyesinde’ki görevime devam etmekteyim. Fotografla tanışmam 90’lı yıllarda babamın eve getirdiği şip şak poloroid fotoğraf makinası ile oldu. Daha sonra 2016 yılında kendime fotoğraf makinası alarak fotoğrafçılığa giriş yaptım. Teknik bilgileri öğrenmek için bir kursa katılarak fotoğraf eğitim sertifikasını aldım. İnsanların doğallıkları, yüz ifadeleri ve sokak hikayeleri ilgilimi çekmeye başladı, İstanbul sokaklarını kendi gözümden görebildiğim kadar fotoğraflamaya başladım.

Ünlü fotografçı ARA GÜLER’in dediği gibi fotoğrafın dahada ileri giderek tarihin bir kanıtı olduğunu düşünerek ve içime sindirerek devam ettim. SABİT KALFAGİL hocamızın kitaplarında kompozisyon hikaye ve çekim modlarıyla kafamda taşlar iyice yerine oturmaya başlamıştı ve artık çalışmadığım izinli olduğum günler sokakta insanların hikayelerini fotograflamaya başladım. Amatör ve profesyonel koşu gruplarından gelen teklifleri değerlendirmeye başladım. İstanbul maratonu, Bozcaada yarı maratonu, Ataşehir Belediyesi kadın futbol takımı şampiyonluk çekimleri gibi bir çok çekimler yapıyorum.