Bu yıl hayata geçen uygulamayla öğrenciler, bir yıllık eğitim öğretim döneminde 4 kez tatil yapacak.

18-22 Kasım haftası yapılan ilk ara tatil, hafta sonlarıyla birlikte 9 güne çıkarken, Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı çeşitli etkinlikler bu dönemde çocukları bekliyor.

23 Kasım Cumartesi günü İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde saat 14.00’de başlayacak “Tohumun Yolculuğu” atölyesinde; bir tohumun meyveye dönüşen yolculuğu, oyunlar oynanarak deneyimlenecek. 7-9 yaş arası çocukların katılabileceği atölyede, öğrenciler minik saksıları süsleyip, birlikte tohum ekecekler. 20 kişilik kontenjanın olduğu atölyeye kayıt için: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nin 0 216 469 10 31 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Düştepe Oyun Müzesi’nde 23 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek “Atık Malzemeden Kitaplık Süslemesi” atölyesinde ise; çocuklar hayal dünyalarında tasarladıkları eşyaları atık malzemelerden yaparak kitaplıklarını süsleyecekler. 14.00 ve 15.30 saatlerinde iki seans halinde yapılacak atölyelerde her seans için 20 kişilik kontenjan bulunuyor. 6 yaş üzeri çocukların katılacağı atölyeye kayıt yaptırmak için, Düştepe Oyun Müzesi’nin 0216 688 13 23/29 numaralarını arayabilirsiniz.

24 Kasım Pazar günü Düştepe Oyun Müzesi’nde yapılacak “Çoraptan Kukla” atölyesinde çocuklar hayal dünyalarında keyifli bir maceraya çıkacaklar. Atölyeye katılan çocuklar; iki pinpon topu, renkli ipler ve bir de çoraptan ortaya çıkan kuklalara istedikleri duyguları verip, seslendirecekler. 12.30 ve 14.00 saatlerinde iki seans halinde yapılacak atölyelerde her seans için 20 kişilik kontenjan bulunuyor. 5-12 yaş arası çocukların katılacağı atölyeye kayıt yaptırmak için, Düştepe Oyun Müzesi’nin 0216 688 13 23/29 numaralarını arayabilirsiniz.

Çocuklar için hazırlanan tiyatro etkinliği kapsamında Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek Kaba Korsan ve Hazine Adası isimli tiyatro oyunu 24 Kasım Pazar günü saat 12.00’da başlayacak. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek oyuna 4 yaş üstü çocuklar katılabilecek.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” etkinliği kapsamında Ünlü Çizer/Yazar Behiç Ak söyleşisi, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde 23 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak. Bu etkinlikte Çocuk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Behiç Ak ile, çocukların zengin iç dünyalarını, yaşamı sorgulayışlarını ve meraklı hallerini yansıttığı, usta işi resimlerle bezediği çocuk romanı “Tavşan Dişli Bir Gözlemcinin Notları” kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleşecek.