Ataşehir Kaymakamlığınca düzenlenen programa; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Mülki ve İdari Amir, Akın Sertçelik'in annesi Ayşe Sertçelik ve babası Mustafa Sertçelik, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya ve İlçe Yöneticileri, Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Genç Kızılay Ataşehir Şubesi Yöneticileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Sosyal mesafe ve maske kuralları eşliğinde gerçekleşen program kapsamında demokrasi Şehidi Akın Sertçelik için kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti okutuldu.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İlçe Müftüsü Şakir Pinal tarafından dua okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti duanın ardından İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve beraberindeki şehit Akın Sertçelik’in annesi ve babasına taziye dileklerini ilettiler.

Program sonrasında Ataşehir Kızılay Şubesine bağlı Genç Kızılay ekibince ikramlarda bulunuldu.

Şehit Akın Sertçelik Kimdir?
(18.01.1975 - 19 Ekim 2016)

15 Temmuz gecesi FETÖ askerlerinin darbe girişimine karşı Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına giderek direnen 41 yaşındaki Akın Sertçelik’in cenazesi kimsesiz ve sahibi bulunamayan cenazelerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu'nda bulundu. Çünkü yataktan kalktığı kıyafetiyle yürüyerek köprüye ulaşan Sertçelik, yanında cüzdanını ve kimliğini almamıştı.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini annesinin telefonuyla öğrenen Akın Sertçelik, televizyonu açtı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “meydanlara çıkın” çağırısını duydu. Eşinden bir bayrak getirmesini isteyen Sertçelik, evinin camına Türk bayrağını astıktan sonra üzerindeki pijamalarla, yanına sadece telefonunu alarak evine 15 dakika uzaklıkta olan Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına gitti.

Eşiyle en son olarak sabah namazında konuştuklarını söyleyen Sema Sertçelik, Akın Sertçelik’in, “Cumhurbaşkanımız evlere dönün demeden dönmem” dediğini aktardı.

Eşinden bir daha haber alamayan ve 16 Temmuz gününü elinde kimlikle eşini aramakla geçiren ve sonunda kimsesiz ve sahipsizlerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’nda bulan Sema Sertçelik, eşi için “Ben razıyım Allah'ım da razı olsun ondan” dileğinde bulundu.

2 çocuk babası 41 yaşındaki Akın Sertçelik, 2004 yılından bu yana taksi şoförlüğü yapıyordu. Asıl mesleği alakart ustalığı olan Sertçelik’in en sevdiği şey ise eşine ve çocuklarına yemek yapmaktı.
Şehit Akın Sertçelik’in ismi, İstanbul Ataşehir’de bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.