Geçtiğimiz kasım ayında Bolu Belediye Meclisi'nde; Ataşehir Belediye Başkanlığı ile karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmek, ekonomik-ticari ve turizm alanlarında karşılıklı iyi ilişkilerin kurulabilmesi vb. amacıyla “Kardeş Şehir” olunabilmesi için protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmüştü. Gündem maddesi kapsamında yapılan oylamada Ataşehir belediyesi oy birliği ile kardeş belediye olunması için Başkan Tanju Özcan'a protokol imzalama yetkisi verilmişti.

Ataşehir'de ise; Bolu Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulmasına ilişkin geçtiğimiz yıl şubat ayında; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 21/01/2020 tarihli ve E.2020-114/1944 sayılı teklifi oy birliği ile mecliste geçmişti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Protokol imza töreni için Ataşehir'e gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile Başkan Danışmanı Şahin Öztürk eşlik etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Başkanlık makamında gerçekleşen törende; Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kardeş kent ortak protokolünü imzaladılar.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, oturma odası ve iç mekan

Ataşehir Belediyesi'nin ekonomik, ticari ve turizm alanında geçtiğimiz yıllarda katkı sağlayacağı kardeş kentler kapsamında protokol imzaladığı belediyeler arasında; Almanya'nın Monheim, Bulgaristan'ın Sandaski, Tunceli - Pülümür, Malatya-Arguvan, Çanakkale - Küçükkuyu, Sivas- İmranlı belediyeleri de yer almıştı.2021 Yılında Ataşehir Belediyesi'nin yeni kardeş kenti Bolu oldu.