Gerçekleşen toplantıya; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse'nin yanısıra kamu kurum temsilcileri, özel kurum temsilcileri, mahalle muhtarları katılım sağladı.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, önceki toplantılarda dile getirilen sorunlarla ilgili önemli gelişmeler olduğunu aktardı. Ve çözümlerine yönelik önemli adımlar atılmaya başlandığını dile getirdi.

KAYMAKAM ERTAŞ'TAN EĞİTİM, ASAYİŞ, BAĞIMLILIKLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kaymakam Ertaş, "Valiliğimiz tarafından ilçemizdeki gerekli görülen tüm noktalara MOBESE Kameraları koyulacak. İlçe genelindeki aydınlatma problemi olan yerler ve parklardaki aydınlatmaların değişimi konusunda AYEDAŞ ve Belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu'nun ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin yapılmasının ardından yeniden yapım süreci başladı. Sabancı Vakfı tarafından Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nin temellerini attık, hızlı bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni nitelikli okul yapmak adına görüşmelerimiz gerçekleşti. Okulumuza yeni bölümler açacağız ve bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Sosyal Bilimler Lisesi'nin inşaatı ile ilgili ihale süreci devam ediyor. MEB ve Valiliğimizin ortak çalışmaları ile ilçemizde yeni anaokulları kazandıracağız. İçerenköy Polis Karakolu'nun yeniden yapımı ile ilgili 2022 yılı yatırım programına alındı. Hükümet konağı alanıyla ile ilgili 8 dönümlük arazi tahsisi yazımızı Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yazdık. Suçla mücadele hepimizin görevi. Karşılıklı iletişim ile ilçemizin asayiş ve güvenliğini sağlamak hepimizin görevi. İlçemizde uyuşturucu ile mücadele aralıksız sürüyor. Uyuşturucu ile mücadeleye çok önem veriyoruz. Madde ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili mücadele kapsamında ilçemizde eğitimlerin yanısıra okullarda spora teşvik projelerimiz başladı ve devam ediyor. Suçla mücadelenin en önemli tarafı önleyici olması. Kurumlarımızla ortak projeleri arttırdık. Sizlerin ve tüm Ataşehirlilerin 2022 yılını kutluyorum" dedi.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR, PARKLARDA GÜVENLİK KAMERALARINI ARTTIRIYORUZ

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse'de, "Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Atatürk mahallelerimizde bulunan 5 parkımızda güvenlik kameralarımız var. Muhtarlıklarımızla işbirliği ile belediye olarak çalışmalarımızı başlattık. Önümüzdeki süreçte; parklardaki güvenlik kameralarını arttırıyoruz. Yenisahra - Barbaros'ta bulunan metruk binaların yıkımları devam ediyor. İnşaat ruhsatları konusunda; bölgedeki vatandaşlarımız ve müteahit firmalara imar durumu ve ruhsatlarla ilgili bilgilendirmelerimizi yaptık. Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik süreç nedeniyle birçok firma beklemede ve mahallelerde inşaatlara başlayamıyor. İmar durumu almak isteyen vatandaşlar belediyemizden temin edebilir, inşaatını yapmak isteyen vatandaşlar ve müteahit firmalarda ruhsatlarını başvurarak yapabilirler." ifadelerini kullandıktan sonra Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, parklardaki kameraların sayılarını arttıralım. Son derece önemli vurgusunda bulundu.

ATAŞEHİR'E 30 MOBESE KAMERASI TAKILACAK

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatı ile İstanbul geneli ve ilçemizde güvenlik kameralarının sayıları arttırılıyor. Yeni Çamlıca dahil olmak üzere diğer mahallelerde tespit ettiğimiz 30 farklı noktaya bu kameraları konumlandıracağız. Muhtarlarımızın da belirleyeceği yeni alanlar varsa 30 kameraya ek olarak bu alanlara konulmasıda sağlanacak. İçerenköy'de bulunan Polis Karakolumuz ile ilgili 2015 yılında depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkım gerçekleşmiş ve yerinde prefabrik yapıyla hizmet veriyordu. 2022 yatırım programı kapsamında yeniden yapılacağını buradan paylaşmak istiyorum" dedi.

MUHTARLAR MAHALLE SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER

Ataşehir'in 17 mahalle muhtarında 15'nin katıldığı huzur toplantısında; mahalle muhtarları mahallelerindeki önemli sorunları dile getirdiler. Bazı parklarda taciz, uyuşturucu ve madde kullanımlarının artmasından dolayı kamera taleplerinin yanısıra polis ekiplerinin devriye sayısının arttırılmasını talep ettiler. Ayrıca mahallelerdeki aşırı hız nedeniyle set kurulması, uyuşturucu ve madde bağımlılarına karşı denetimlerin arttırılmasını, ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımının gecikmesi, imar iskan bloklarındaki yıkım sürecine dair destek teşekkürün yanısıra, usülsüz satış yapılan ve işgal alanlarının denetlenmesini, ana arter ve ara arterde bulunan caddelerdeki trafik sorununa yönelik planlama yapılmasını dile getirdiler.

Meslektaşlarımız Himmet Kaya, Küçükbakkalköy mahallesi'nde gördüğü trafik sorununu ile ilgili görüşlerini aktardı. Derya Arslan'da Dudullu Caddesi'nde bulunan üst geçitin kullanılmadığını, ATAPARK ve Trendist konutlarının olduğu bağlantı yolu ile Kayışdağı ve Bostancı yönüne doğru trafiklerinin sık sık kilitlendiğini ifade etti.

KAYMAKAM ERTAŞ'TAN TRAFİĞE ÇÖZÜM TALİMATI

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ta ana ve ara arterlerde yaşanan trafik problemine karşı yerinde tespit ve acil çözüm konusunda çalışmalar yapılması talimatı verdi. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse'de Ataşehir Amatör Spor Kulüpler Birliği olarak uyuşturucu ve madde bağımlılığına kulüpler olarak geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de bilgilendirmeler yapmaya eğitimler vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaymakam Ertaş, "Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak projeler hayata geçirdiklerini ve bu ortak projelerle verilen eğitimlerin son derece önemli olduğunu" vurguladı.

GÜNDAY'DAN ATAŞEHİR'E DEĞER KATACAK OKULLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'da, "Ataşehir'de 81 öğrenci'ye 7 bin öğretmen ile hizmet verdiklerini, eğitimler konusunda Ataşehir nüfusuna kolaylıkla ulaşabileceklerini belirtti. Göreve geldiğimiz günden bugüne okul eksikliğimizi gidermeye devam ediyoruz. Olumsuz hava şartlarına rağmen okul inşaatlarımız aralık sürüyor. Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi inşaatları 2022 yılında tamamlanacak ve 2022-2023 Eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Sosyal Bilimler Lisemizin ihalesi askıda, yakında gerçekleşecek. Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu'nda yakında başlıyor. Gecikmenin nedeni az arsaya çok derslik yapımı derdinden kaynaklanıyor. Bu okulumuz 32 derslikli ve modern bir yüze sahip olacak. Deprem, doğal afetler konusunda eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimlerin bir kısmını; AFAD, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yürütüyoruz. Öğrencilerin yanısıra velilerimize veli akademilerinde eğitim veriyoruz. Bu eğitimde İstanbul'da 2'nci sıradayız. Velilerimize yönelik verilen bu eğitimlerde pandemi sürecinde etkilenen öğrencilerin teknoloji bağımlılığı ve yeniden sosyal hayata adaptasyon'un yanısıra AFAD ile Emniyetle planladığımız eğitimler veriliyor. Velilerin yanısıra kantinciler, hizmetli, servisçi, hostesler ve eğitim çalışanlarına yönelik eğitimler verilmeye devam edecek. Mahallelerde, 5 Yaşında çocuğunu anaokuluna gönderemeyen velilerimiz varsa en yakındaki okullarımıza başvurabilirler ve yönlendirebilirsiniz. Lise ve meslek lisesi eğitimi yarıda kalmış öğrencilerimizi en yakın lise müdürlüklerimize ve İlçe Milli Eğitim'e yönlendirebilirsiniz. Kayıtlarını yaptırarak onların diploma almasını sağlayabilirsiniz." dedi.

ATAŞEHİRLİ HERKESİ AFAD EĞİTİMİ ALMAYA BEKLİYORUZ

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ta,"Ataşehir'de AFAD Eğitimleri verildiğini ve verilen İstanbul'da AFAD Eğitimlerinde birinci sıradayız. Ataşehir Belediyesi'nden tahsis edilen AFET Koordinasyon Merkezi'nde eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimcilerimiz, stk, siyasi partilere eğitimler verdik. Daha fazla kişinin bu eğitimden yararlanması son derece önemli. En az 300 bin Ataşehirli vatandaşımızın bu eğitimden alması gerekiyor. Muhtarlarımıza ve basınımıza bu anlamda çok iş düşüyor. Çünkü, deprem, sel ve diğer afetlerde bir kişinin bile hayatının kurtarılması önemli. AFAD eğitimlerini arttırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yeşilay Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Şimşek'te, "Yeşilay Ataşehir Şubesi olarak yeni yapılanma sürecinde olduklarını ve yapılanma süreçlerinin tamamlanmasının ardından özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda kurumlarla işbirliklerini arttıracaklarını" belirtti.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.