2019 Yılının son huzur toplantısı Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Emniyet Müdürü Mesut Aslan'ın ev sahipliğinde; Mahalle Muhtarları, Birim müdürleri ile eğitim kurumlarının müdür ve sorumluları, Üniversite, STK ve AVM yöneticileri katılarak sorunlarını ilgililere iletme fırsatını buldular.

Huzur toplantısına, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Emniyet Müdürü mesut Aslan, Mahalle Muhtarları, birim müdürleri ile eğitim kurumlarının müdür ve sorumluları katılarak sorunlarını ilgililere iletme fırsatını buldular.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, huzur toplantısının amacı emniyet ve asayiş yönünden sıkıntılı konuların direk bizlere aktarılması, bizimde ivedi bir şekilde bu sorunları araştırarak yerinde çözmeye çalışmamız içindir diyerek katılımcıların sorunlarını dinledi.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş geldiğinden bu yana uyuşturucularla mücadelede mesafe kat ettiklerini, ciddi anlamda metruk alanları yıktıklarını ve kararlı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Genelde sorunlar; trafik sinyalizasyon yetersizliği, mobese denetimleri, parklardaki aydınlatmalar ve kamera sisteminin yapılması, parklarda geç saatlerde uygunsuz görüntü ve konuşmaların çevredekileri rahatsız etmesi, bazı mahallelerde okulların yetersiz, Esatpaşa Zübeyde Hanım Öğretmenevi Ek Hizmet Binasının atıl duruma dönüşmesi, Esatpaşa'da dere alanındaki problem, boş alanlarda terkedilmiş araçlar, metruk alanlar ve bazı okulların akşam dağılma esnasında sıkıntıların yaşandığı dile getirildi.

Yenisahra mahallesi ile ilgili karot alınan binalarla ilgili tahliye konusundaki vatandaşların tereddüt ve mağduriyetleri dile getirildi. Barbaros Mahallesi'nde okul alanı yetersizliği ve kayıt dönemi bağış miktarları konusunda vatandaşların sorunları yine mahalle muhtarları tarafından ifade edildi.

Soruların muhatapları tarafından cevaplanmasının ardından belediye ve emniyet ile ilgili soruları cevaplayan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve Emniyet Müdürü Mesut Aslan talepleri not aldılar.

Ayrıca Emniyet Müdürü Mesut Aslan uyuşturucularla mücadeleyi Narkotik Polisiyle birlikte yaptıklarını ciddi mesafe kat ettiklerini paylaştı. Ancak bazı durumların gizlilik taşıması nedeniyle gelişen olayları paylaşmadıklarını da belirtti.