Proje kapsamında Ataşehir İnönü Mahallesi'nde bulunan 160 metrekarelik "Ataşehir Ders Kafe Projesi" hizmet merkezinin açılış törenine; Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özge Çankaya , Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Ataşehir İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Dikmen, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Akan Apaydın, Yönetim Kurulu Üyesi Gonca İmamoğlu, Maltepe Gençlik Merkezi Müdürü Korhan Demirkol, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş'ın yanısıra yönetim kurulu üyeleri, proje koordinatörü Hüseyin Erden Özaslan ile davetliler katıldı.

Ataşehir Ders Kafe Projesinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından proje koordinatörü Hüseyin Erden Özaslan tarafından Ders Kafe Projesinin amaçları, faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Özaslan'ın konuşmasının ardından Şube Başkanı Mükayil Bektaş'ta Ataşehir'de önemli bir eksiklik olarak gördükleri bu projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, şube olarak eğitim, kültür ve sanat alanında yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'da eğitimin yaygınlaşması, gençlerin önünün açılması için bu tür projelerin sayılarının artması gerektiğini vurguladı. Günday'ın konuşmasının ardından Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Türkiye genelinde yaptıkları projeler hakkında bilgi vererek, Ataşehir Ders Kafe Projesi'nde emeği geçenleri kutladı.

Konuşmaların ardından açılış programı ziyaretçi kabulü ile devam etti. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimler ders kafe merkezi'nde şimdilik yapılamayacağı ancak 100'e yakın öğrencinin uzaktan eğitim ile kurslara başladığı öğrenildi. Ayrıca okçuluk eğitimlerinin de proje kapsamında okullarda devam ettiği öğrenildi.

Ataşehir ders kafe projesi ile 7 ve 8.Sınıf öğrencilerine yönelik Liselere giriş sınavlarına hazırlık kapsamında; matematik, ingilizce dersleri ile okçuluk kurslarının yanısıra kitap tahlili ve söyleşiler gerçekleştirilecek.