Sektörde son dönmelerde sıklıkla türemekte olan bu hizmet, özellikle İstanbul’da çok sayıda bulunuyor. Bu bölgede yaşam süren evcil hayvanların ise sadece 10.000 adeti bu hizmetten yararlanıldığı düşünülüyor. Bu konuda alanında uzmanlaşmış pet grooming akademisinden gerekli eğitimleri alan Petibom Pet Kuaförü Merve Kan, evcil hayvanı bulunanlar için dikkat edilmesi gereken 5 önemli konuyu madde madde açıkladı.

İşinde uzman pet kuaförleri tercih edin!

İşinde uzmanlaşmış ve farklı deneyimleri ile sizlere konuda örnekler sunabilen ve işinin ehli kişilerden hizmet alınması konusunda birincil tavsiyesinde bulundu. Merve Kan, “Pet kuaför hizmeti sanıldığı gibi hafife alınacak bir hizmet değildir. Dilsiz bir canlıya ve insanlar gibi özle bir cana sahip olan hayvanlara bu konuda gerekli eğitimleri almış kişilerce hizmet sunulmalıdır” diye belirtti.

İşlem esnasında yapılabilecek küçük hatalar bile, hayvanlarda sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sorunların başında ise tüy sağlığı le ilgili strese dayalı problemler oluşabilir. Merve Kan, “yapılan uygulama esnasında tercih edilmekte olan her bir ekipman, tüm hayvan ırkları için uygun değildir.” dedi.

Ayrıca bu konuda uygulanacak olan hizmetin şekli hayvanın genel özelliklerine göre değişmektedir. En başta yapılacak işlem detayları hakkında genel bilgi alınmalıdır. Kaliteli bir kedi tıraşı için ya da sevimli köpek dostlarınız için tıraş hizmeti alırken pet kuaförü en iyi şekilde araştırılmalıdır.

et kuaför işlemleri esnasında evcil hayvanların vücut ısılarının koruması gerektiği de büyük önem konusudur. Ayrıca yıkama işlemlerin de ve benzer durumlarda hayvanlar üzerinde kullanılmakta olan kişisel bakım ürünleri, hayvan derisi tarafından hızla emilebilmektedir. Buda iç organların hasar görmesine kadar sebebiyet ortaya çıkarabilmektedir. Bu sebeple şampuan kullanımı konusunda bilinçli davranmalı ve sağlıklı tüy yapısı anlamında deneyimli ve eğitimli kişilerden destek alınmalıdır” dedi.

Pet kuaför Hijyeni önemli!

Sevimli dostlarınız için alacağınız hizmet ortamı büyük önem taşır. Özellikle temizliği anlamında doğru malzeme, steril edilmiş ekipman, bakterilerden arınmış bir ortam ve işlem sırasında en doğru malzemeler ile hizmet vermekte olan pet kuaförlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirterek “Dezenfekte edilmemiş havlular, ekipmanlar yüzünden hayvanların sağlığı mantarlar yüzünden riske girebilmektedir. Gezici pet hizmeti tercih edildiği durumlarda ise gerekli hijyen koşullarının sağlanıp sağlanamadığı sorgulanmalıdır “şeklinde konuştu.

Uygulanan işlem ve personel tutumu önemli!

“Evcil hayvanlarınızın pet kuaför hizmetinden yararlandığı anlarda onları şeffaf bir şekilde görebildiğiniz işletmeleri tercih edin. Bu sayede işlem sırasında sevimli dostunuza nasıl davranıldığını gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca yapılan işlem ve bu işlem için kullanılmakta olan ekipmanları kendinizde gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz.

Yabancı kişiler ile bir araya gelen tüylü dostunuzun nasıl bir muameleye maruz kaldığını da kendini gözleriniz ile görebilirsiniz. “

Merve Kan, ayrıca: “Pet Kuaföründe yeterli sayıda personelin bulunmadığı durumlarda hayvanlar tasma ile bir yerde tutulabilir. Bu gibi durumlarda da sevimli dostlarımız rahatsız olarak ortamdan ayrılmak isteyebilir ve istenmeyen davranışlar içinde bulunarak bir yaralanma söz konusu olabilir.

Pet kuaförleri personel seçiminde olabildiğince özverili davranmalı, kazanç elde etmekten önce hayvanlardan hoşlanan ve bu mesleğe gönülden bağlı kişiler ile çalışma yolun gidilmelidir. Yanlış kişilerden yanlış tutumlar ortaya çıktığında ise hayvan dostumuz pet kuaför hizmeti sırasında zarar görebilir birtakım zorluklar yaşayabilir. Buda bir sonraki bakım esnasında daha büyük zorluklara neden olabilir. İnsanlara güven duygusu düşebilir ve istenmeyen korkular yaşamasına sebep olabilir “şeklinde ifadelerde bulundu.

Kurutucu ekipmana dikkat!

Tüylü dostlarımız olan köpekler özellikle banyo esnasında oldukça uyumlu davransalar da özellikle kurutma işlemleri sırasında birtakım sorunlar yasabilmektedir. Merve Kan, “ Pet kuaförlerin kurutma işlemleri sırasına ne gibi ekipmanlar kullanıldığına dikkat edilmelidir. Özellikle kurutucu ekipmanın çıkardığı ısı değeri iyi ayarlanmalıdır. Bazı durumlarda yüksek se çıkarmakta olan kurutucu malzemeler yüzünden köpekler huzursuz olabilir.

Bazı evcil hayvanlar bu ses ve ısı düzeyine fazlasıyla tepki oluşturabilir. Özellikle Pug, Boxer türü burun özellikleri basık olan köpeklerde ise kurutma makinesinden çıkan hava ile nefes alıp vermesi engellenebilir. Bu duruma dikkat edilmediği anlarda ise köpeklerde travma ve korku halleri oluşabilir” şeklinde belirtti.

Pet kuaförü Bilgilendirilmeli

“Evcil dostunuzun sahip olduğu herhangi bir hastalık ya da özel durum hallerinde gerekli bilgi aktarımı hizmet alınmak istenen pet kuaförüne önceden yapılmalıdır şeklinde açıklama yapan Petibom Pet Kuaförü Belemir Kola, bu konunun önemli olduğunu belirtti.

Bu bilgi aktarımının ardından alanında uzmanlaşmış olan Ataşehir pet kuaför uzmanı, gerekli önemleri alarak en uygun şartlarda işlemin yerine getirilmesini sağlar. Eğitim ve mesleki donanımını bu yönde kullanarak hayvana nasıl yaklaşması konusunda bilinçli bir adım gerçekleştirir.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

Petibom Bakım İletişim Bilgileri

Web Sitesi: www.petkuafor.co

Adres: Atatürk Mah. Girne Caddesi Botanik Çarşı, D:ükkan NO:5, 34758 Ataşehir/İstanbul

İletişim : 0850 430 33 33