Açılış nedeniyle, üretici, pazar esnafı ve tüketiciye sembolik de olsa katkı sağlamak amacıyla, Adana’daki üreticiden satın alınan kavunlar ücretsiz olarak dağıtıldı.

Pazar açılışına; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir, Sadık Semih Kayhan, Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Memet Emin Yarar, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turhan Dolu ile Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

Haftada üç gün kurulacak kapalı pazarda, her cuma günü giyim, aksesuar, ev tekstili ürünleri, her cumartesi günü meyve, sebze ve gıda, her pazartesi ise kumaş ve hırdavat ürünlerinin satışı gerçekleşecek.

Ataşehir’de kurulan sokak pazarlarını modern kapalı pazar alanlarına dönüştüren Ataşehir Belediyesi, bu sayede pazar esnafının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesini ve vatandaşların da hava şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabilmesini sağlıyor.

Toplam 5.500 metrekare kapalı alana sahip Barbaros Kapalı Pazar Alanında; Zabıta bürosu, büfe, tuvaletler, elektrik ve jeneratör odası, yönetim odası ve su depoları yer alıyor.

Küçükbakkalköy, Örnek ve Esatpaşa mahallelerinin ardından Barbaros Mahallesinde vatandaşlar yeniden bölgelerinde kapalı pazar alanı açıldığı için mutlu olduklarını ifade ettiler.