Yangın Ümraniye’de Şenol Güneş Bulvarı'nda bulunan İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde saat 02.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.Alınan bilgiye göre, Ataşehir'e komşu sınırda bulunan İstanbul Finans Merkezi'nde üzerinde bulunan bir inşaatın şantiye alanındaki yaklaşık 100 işçinin kaldığı 3 katlı konteynırda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Saat 02:21 sıralarında alınan ihbarlar üzerine olay yerine Ümraniye, Ünalan, Kadıköy, Maltepe, Çengelköy, Çavuşbaşı, Kartal, Sultanbeyli, Dudullu, Seyrantepe, Şişli İtfaiye ve 112 Hızır Acil Ambulans ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, 37 araç ve 94 personel ile yürüttükleri çalışmalar sonucu yangını kontrol altına alarak söndürdü.Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekipleri ve Motosikletli Arama Kurtarma Destek Derneği (MAKUD) sevk edildi.

Yaklaşık 100 kişinin içerisinde bulunduğu konteynırın üst katlarında yangın nedeniyle çökme meydana gelirken, işçilerin birçoğu da kendi imkanlarıyla dışarı çıktı.Konteynır içerisinde mahsur kalan ve dumandan etkilenen 4 işçi itfaiye ekiplerince kurtarılarak, hastaneye sevk edildi. Dışarı çıkamayan bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın görgü tanıklarından olan işçiler ise,"Biz gece ekibiydik inşaatta çalışıyorduk. Sahur için geldiğimizde de her yer alevdi. İçeriden bağrışma sesleri geliyordu. Camlara vuruyorlardı bizi kurtarın diye. Hemen hemen 4 -5 kişi içerideydi. Aldığımız duyumlara göre camdan atlamış yaralanmışlar. Normalde burada 300 kişi kalıyor bayram dolayısı ile 50 kişiye kadar düştük. İşçiler bayrama gitmeseydi can kaybı olurdu. Büyük faciadan döndük" diye konuştu.

İstanbul Finans Merkezi'ndeki konteynırların olduğu yerdeki yangın ve dumanı Ataşehir ve diğer ilçelerden çok net şekilde görüldü. Öte yandan İtfaiye ekiplerinin yangın ile ilgili geniş çaplı çalışması devam ediyor.