Yağmurlu havalarda çadırkentin olduğu alanlar adeta çamurkent olurken, soğuk havalarda dumandan zehirlenmemek adına çadır kapıları açık uyuyan aileler gıda başta olmak üzere soba, kıyafet v.b. gibi yardımlar ile ayakta durmaya ve yaşam mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde İHH Ataşehir Temsilciliği, Deniz Feneri Derneği Ataşehir Şubesi, Kızılay Ataşehir Şubesi, Ensar Vakfı Ataşehir, Ataşehir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, Eğitim-Bir-Sen Ataşehir İlçe Temsilciliği, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği ile Türkiye Gençlik Vakfı Ataşehir Şubesi organizasyonuyla "İdlib çocuklarını duy' sloganıyla Suriye İdlib'te bombaların yok ettiği minik hayatlara kış soğuğunda bir lokma ekmek bir sıcak nefes olabilmek amacıyla yardım kampanyası düzenledi.

Düzenlenen yardımda kullanılmamış malzemeler olması şartı aranırken, un, şeker, battaniye, soba ve kırtasiye malzemeleri toplanacak. Yardımsever vatandaşların en geç 17 Ocak 2019 Cuma gününe kadar mahallelerindeki okul müdürlüklerine yardım malzemelerini teslim etmesi gerekiyor.