İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü, Anadolu yakasında Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayacak Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmalarında sona gelindi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde Dudullu'da bulunan Raylı Sistemler Depo Bakım ve Kontrol Merkezi'nde incelemelerde bulunarak metro çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Buradaki çalışmaların son sürat devam ettiğini vurgulayan İmamoğlu, yıl sonu itibariyle saatte 44 bin yolcu taşıyacak bu hattı açmayı planladıklarını açıkladı.

ATAŞEHİR'DE 4 İSTASYON BULUNUYOR
Toplam uzunluğu 14.3 kilometre olan Dudullu-Bostancı metrosu; Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşe Kadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İmes, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller olmak üzere 13 istasyondan oluşuyor.

Ayrıca Anadolu yakasının en önemli metro hatlarını birbirine bağlıyor. Bostancı istasyonundan Marmaray hattına, Kozyatağı istasyonundan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına, Dudullu istasyonu ile Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattına geçiş yapılabilecek. Aynı zamanda bu metro yine Bostancı istasyonu ile deniz ulaşımına da entegre edildi.