Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ataşehir Özel Sürücü Kursları Derneği işbirliğiyle Ataşehir'de bulunan okul öncesi öğrencilerine yönelik "Trafik Kuralları Eğitimi" projesinin ilk pilot uygulaması bugün Ata İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Ata İlkokulu'nda gerçekleşen okul öncesi öğrencilerine yönelik "Trafik Kuralları Eğitimi" projesinin tanıtım programına Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Aysel Tekin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Özgenç, Ercan Metin, Özel Büro Sorumlusu Gülcan İzci, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ataşehir Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Bilgin Diribaş, Ata İlkokulu Müdürü Maksude Kılıçaslan, anasınıfı öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Ataşehir Belediyesi'nin trafik kuralları çerçevesinde okula çizdiği kavşak, yaya geçidi ve yollar ile anaokulu öğrencileri Ataşehir'de bulunan 20 Sürücü Kursu eğitmenleri ve yetkilileri eşliğinde akülü ve manuel arabalar eşliğinde "Trafik Kuralları" eğitiminin yanısıra sürüş deneyimi yaşıyorlar.

Bu projeyi 5 yıldır sürdürüyoruz
Etkinlik öncesi açıklamada bulunan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, "Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin 5 yıl önce başlatmış olduğu bu projeyi bugün uygulamalı olarak okul öncesi öğrencilerimiz için hayata geçiriyoruz. Okul öncesi öğrencilerimize yönelik trafik kuralları eğitiminin çok önemli bir unsur olduğunu ve insanların hayatlarınının kurallar ile sürdürülebilir olduğunu vurguladı. Trafik kuralları da can güvenliği için hayatımızda önemli yer edinmektedir. Bizde Ataşehir'de bulunan dört okulumuzda parkurumuz, araçlarımız ve personelimiz ile destek veriyoruz" dedi.

3 Gün boyunca 1000'e yakın öğrencimiz eğitim alacak
Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Özgenç,"Ülkemizde son yıllarda ciddi sürücü eğitimleri konusunda değişiklikler yapıldı. Sürücü kurslarının verdiği eğitimler 14 saate çıktı. Buda çok nitelikli bir şekilde yapılıyor. Trafikteki kazaların azalması için bu tür adımlar çok önemli ama bu yeterli değil. Avrupa'da trafik eğitimleri çocuklara çok küçük yaşlarda veriliyor.Bizde Ataşehir Belediyesi işbirliği ile 5 yıl önce başlayan proje ile çocuklarımıza trafik kuralları eğitimi veriliyor. Ataşehir'deki on bine yakın okul öncesi öğrencimiz bulunmaktadır. 3 gün boyunca ilk aşamada bine yakın öğrencimize eğitim verilmesini amaçlıyoruz. Her yıl tekrarlanan proje olduğu için okullarımızı güne bölerek pilot okullarımıza getiriyoruz. Ama önümüzdeki yıllarda gün sayısı arttırılarak daha fazla öğrencimizin eğitim almasını sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

20 Sürücü kursu olarak etkinliğe uzman eğitmenlerle destek verdiklerini söyleyen Ataşehir Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Bilgin Diribaş,"Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu anlamlı projesinde 20 sürücü kursundan eğitmenler ve yöneticiler okul öncesi öğrencilere yönelik trafik kuralları eğitimlerini uygulamalı olarak verdiklerini" söyledi.

Sürücü kurslarının sağladığı uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde çocuklara; yaya geçidi, trafik ışıkları, kaldırımdan yürüme, araç içerisinde nasıl davranılması gerektiği gibi bilgiler veriliyor.

Okul öncesi öğrenciler 12-13-14 Kasım tarihleri boyunca Ata İlkokulu, Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu, Celal Yardımcı İlkokulu, Fetih İMKB İlkokulu'nda öğrenciler trafik kuralları eğitimi alacak.Öğrencilerin trafikte daha bilinçli ve güvenli olmaları amacıyla düzenlenen teorik ve pratik eğitimlerle, geleceğin sürücüsü olacak miniklerin, küçük yaşta trafik kurallarına duyarlı olmaları hedefleniyor. Sürücü kurslarının sağladığı uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde çocuklara; yaya geçidi, trafik ışıkları, kaldırımdan yürüme, araç içerisinde nasıl davranılması gerektiği gibi bilgiler veriliyor.