Tüm dünyanın koronavirüs ile mücadele ettiği bu günlerde biraz olsun yetişkinlerin, gençlerin ve çocukların sıkıntılarını hafifletmek, onlara eğlenceli vakit geçirmek ve aynı zamanda da öğretici bir deneyim yaşatmak için hazırlanan online satranç turnuvası katılımcılarını bekliyor.

Tüm satrançseverlerin katılımına açık olacak turnuva 28 Haziran Pazar günü saat 20.00’da başlayacak. Turnuva 10+10 temposunda olup 3 saat sürecek.

Turnuva özellikle görme engelli satrançseverlerin katılımını destekler şekilde erişilebilir bir ücretsiz çevrimiçi satranç sitesi ve uygulama platformu olan Lichess.org’da yapılacak.

Barış ve kardeşliğin galip gelmesinin temenni edildiği satranç turnuvasında herhangi bir ödül verilmeyecek.

Online satranç turnuvasına katılmak için https://lichess.org/tournament/gIjdrkjr bağlantısını tıklayabilirsiniz.

Online Satranç Turnuvası Kuralları

1. Turnuvaya katılmak için turnuva bağlantısını tıklayınız.

https://lichess.org/tournament/gIjdrkjr

2. Katıl düğmesini tıklayınız. (B harfiyle düğmeleri dolaşarak katıl düğmesini bulabilirsiniz.)

3. Eğer katıl düğmesi yerine çekil düğmesini görüyorsanız katılmışsınız demektir.

4. Turnuva başlangıç saatinde Lichess üzerinde turnuva sayfasında online olarak hazır bulununuz.

5. Lichess oyuncuları otomatik olarak eşlendirecekdir.

6. Eşlendirme yapılır yapılmaz hamle yapmaya çalışınız, eğer hemen başlamazsanız sistem otomatik olarak kaybetmiş sayacaktır.

7. Pause tuşuna basmanız halinde turnuvaya tekrar katılma işlemlerini yaparak turnuva süresi içerisinde turnuvaya kaldığınız yerden katılabilirsiniz.

8. Maçınız bittiğinde oynamaya hazır hale geldiğinizde tekrardan maç oynamak için, Turnuvaya dön bağlantısını tıklayınız.

9. Turnuvaya dön bağlantısı pause düğmesinin üzerinde yer alıyor. B harfi ile pause düğmesini bularak yukarı ok ile Turnuvaya dön düğmesini bularak, üzerindeyken boşluk veya enter tuşuna basarak aktif edebilirsiniz.

10. Turnuvaya dön dedikten sonra boşta kalan biri olur olmaz sizi eşlendirecek ve yeni maçınız başlayacaktır.

11. Eğer su içmek tuvalete gitme gibi ihtiyacınız olursa ihtiyacınızı giderdikten sonra turnuvaya dönmeniz iyi olacaktır.

12. Turnuvaya dön demeden licheste başka bağlantıları tıkladıysanız veya Lichess'deki başka sayfalara girdiyseniz Turnuvaya dönmek için sayfanın en altındaki Resume bağlantısını tıklayınız.