İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor Projesi, temelde eğitim ortamlarımızda kan bağışı ile ilgili farkındalık oluşturulması ve toplumdaki algılarının pozitif yönde değişmesini hedefliyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay'ın iş birliği protokolüyle, kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Türkiye'nin dayanışmasının önemli olduğunun altını çizen Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor Projesi kapsamında ilçe müdürlükleri katkılarıyla ve Türk Kızılay iş birliğiyle düzenlenen kampanya yoğun kan ihtiyacının karşılanmasına katkı sunmaya devam edilecek.

Protokol kapsamında 39 İlçe kapsamında; Kızılay Genel Merkeze bağlı Ataşehir Kızılay Şubesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı devlet okullarında kan bağışı kampanyaları ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Protokol kapsamında hayata geçirilen proje'nin ilk adımı ise 30 Aralık 2020 - Çarşamba günü Kayışdağı Mahallesi'nde bulunan Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Anadolu Lisesi bahçesinde 10.00 - 18.30 saatleri arasında kurulacak kan bağışı standı ve otobüs ile atılmış olacak. Kan bağışı kampanyası'na öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katılabilecek.

Örnek Mahallesi'nde bulunan İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu'da proje kapsamında Kızılay Ataşehir Şubesi İşbirliği ile slogan ve resim yarışması düzenledi. Yarışmanın yanısıra Okul Müdürlüğünce görevlendirilen 5 öğretmen tarafından velilere yönelik kan bağışı'nın önemi ve ilk yardım eğitimleri ile ilgili bilgilendirme eğitimleri ve seminerleri verilmeye başlandığı öğrenildi.