Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurs’un eğitimleri İTÜ Devlet Konservatuarı ses eğitimi mezunu ve aynı zamanda Koro Şefi olan Berk Özçam tarafından veriliyor.

Koro çalışmaları Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’nin Kayışdağı Kurs Merkezi'ndeki konferans salonunda Pazartesi ve Perşembe akşamları 17.30-20.30 saatleri arasında düzenleniyor. Koro çalışmalarına kanun, ut ve bendir gibi müzik aletleri ile müzisyenlerde eşlik ediyor.

Koro çalışmaları hakkında bilgi veren Ses Eğitmeni Berk Özçam; “koro çalışmalarına yaklaşık 30 kursiyerin katıldığını belirterek eğitim-öğretim yılı sonunda Konser programı için çalışmalarına özenle devam ettiklerini söyledi. Uzun yıllardır Halk Eğitimi Merkezinde bu şekilde bir koro çalışmasının olmadığını bu yıl yapılan çalışmalarla alt yapının çok sağlam atıldığını belirterek uzun yıllar sürecek bir Koro grubu oluşturacaklarını” belirtti. Koro çalışmalarında kendilerine destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Halk Eğitimi Merkezi idarecilerine teşekkür etti.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdür Saffet Yılmaz ise; “Kurum olarak vatandaşlarımızın okuma-yazma,açık öğretim ortaokul ve lise işlemleri yanında meslek edinmeleri ve sosyalleşmeleri için çok çeşitli kurslar açtıklarını söyleyip Ataşehirli vatandaşlarımızın bu etkinliklerden haberdar olmaları için kurum web sitesinden atasehirhem.meb.k12.tr ve sosyal medyadan kurum çalışmaları hakkında bilgi alabileceklerini” ifade etti.

Ayrıca Türk Sanat Müziği Korosu için kayıtların devam ettiğini ve bu alana ilgi duyan Ataşehir’li vatandaşları Koro çalışmalarında yerlerini alabileceklerini belirtti.