2017 Yılında çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla İçerenköy Paşabahçe Blokları içerisinde çocukların yoğunlukla kullandığı park alanı içerisinde çocuklara boks ve diğer alanlarda spor eğitimleri vererek onların diğer kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak amacıyla kendilerine hedef belirleyen İçerenköy’lü Doğukan Çınar, kısa zamanda yüzlerce gence ücretsiz sportif eğitim verdi.

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman’ında desteği ile mahalle’deki gençlere daha fazla dokunmak, onların sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla “Vicdan Takımı” olarak başlatılan iyilik hareketi kısa süre içerisinde dernekleşmeye doğru gitti. Kısa sürede yaptıkları spor, sanatsal ve çevreye yönelik çalışmalarla ulusal ve uluslar arası müsabakalarda elde eden Vicdan Takımı’nın bu çalışmaları Ataşehir Belediyesi’nin de dikkatlerinden kaçmayarak, desteklenmeye başlandı.

VİCDAN TAKIMINDAN ARSLAN ve YAMANA ZİYARET

Geçtiğimiz hafta “Vicdan Takımı” kurucusu Doğukan Çınar, Vicdanlı Kalmayı Tercih Edenler Sanat ve Spor Kulübü Derneği’ne desteklerinden dolayı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan’ı makamında ve İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman’ı ise İçerenköy’deki dernek merkezinde ziyaret etti.

VİCDAN TAKIMINA ZİYARET

Bugüne kadar, “Vicdan Takımı” ile ilgili ulusal ve yerel haberlere konu olan Doğukan Çınar’ın gayretini ve çabalarını gören Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan ve Dernek Başkanı Niyazi Yaman, kendilerine ziyarette bulunan “Vicdan Takımı” Kurucusu ve Dernek Başkanı Doğukan Çınar’ı dernek merkezinde ziyaret ettiler.

BUGÜNE KADAR 1000’İ AŞKIN ÇOCUĞU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTTUK

Vicdan Takımı kurucusu ve dernek başkanı Doğukan Çınar, “Arslan ve Yaman’a her şeyin bir parkta başladığını, özellikle çaresiz kalan çocukların kötü alışkanlıklar edindiğini görünce ne yapabilirim ki, bu çocukları buradan kötü alışkanlıklardan uzak tutabilirim düşüncesiyle o dönemki imkânlarımla Paşabahçe Blokları içerisindeki sahada çocuklara ücretsiz boks eğitimi vermeye başladım. Kısa sürede İçerenköy’ün büyük bir kesiminden ardından Fındıklı mahallesi’nin belirli kesimlerinden çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu süreçte de daha fazla sorumluluk alarak, bu sefer İçerenköy ve Fındıklı keşişiminde ortak bir nokta olarak kulübümüzü ve spor salonumuzu hazırladık. Amacımız daha fazla çocuğumuza dokunmak, onları kötü alışkanlıklardan tutmak olduğu için 2017 yılından 2019 yılına kadar “Vicdan Takımı” olan hareketimizi 2019 yılında dernekleştirmeye karar verdik. Bu süreçte Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projelerini destekleme programı kapsamında “GDP-58086 Kodlu “Vicdan Takımı Pes Etmez” projemizi yazarak, bakanlıkça onay aldık. Gençlerimize ücretsiz spor eğitiminin yanısıra satranç, kütüphane hizmeti veriyoruz. İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman’ın desteği ile spor salonu ziyaretleri, kültürel geziler düzenliyor ve ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılım sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar, 4 yıllık süreçte 1000’i aşkın genç kardeşimize gerek parkta, gerekse bu dernek merkezimizde hizmet veriyoruz. Ziyaretlerinizden dolayı kulübümüzü onurlandırdığınız ve bizlere desteklerinizi esirgemediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

ATAŞEHİR’DE GENÇLERE, SPORA ÖNEM VEREN BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR

Başkan Yardımcısı Cenan Arslan’da, “Spora ve sporcuya her zaman önem veren, gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını isteyen Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin selamlarını getirdiğini belirterek, Vicdan takımı olarak başlayan sonraki süreçte dernekleşen kulübün, son derece değerli ve anlamlı olduğunu vurguladı. Arslan, Ataşehir Belediyesi olarak bizlerde “Vicdan Takımı” ve Kulübünüze gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Daha fazla gence dokunmak için belediyemiz her zaman işbirliğine hazırdır.” İfadelerini kullandı.


DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ
Başkan Yardımcısı Cenan Arslan ve dernek başkanı Niyazi Yaman, eğitimlerin verildiği salon, çocukların yararlandığı kütüphane alanlarında incelemelerde bulundu. Kulüp başkanı Doğukan Çınar’da sizlerin ziyareti benim için son derece önemli ve değerli. İnanıyorum ki, sizlerin desteği ile daha fazla gencimize, çocuğumuza ulaşacağız ve onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracağız.” Diyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

KEMERLER KÖYÜ DERNEĞİ’NE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan ve Dernek Başkanı Niyazi Yaman, Vicdan Takımı’nın ziyaretinin ardından CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Gültekin, İçerenköy Mahalle Temsilcisi Hıdır İğde ile birlikte geçtiğimiz hafta olağan genel kurulunu gerçekleştiren Kastamonu Araç Kemerler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette; Dernek Başkanı Özcan Sağlam, derneğin önceki dönem başkanları Hüsnü, Mustafa, Ahmet Kemerci ile dernek Başkan Yardımcıları Gül Tektaş ve Bahattin Mersin’de ziyarette gelen misafirleri ağırladılar.

BAŞKANIMIZ STK’LARI SON DERECE ÖNEMSİYOR
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, “Derneğin genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, sivil toplum kuruluşlarının son derece önemli bir görev üstlendiğini ve insanlar arasındaki dayanışma ile yardımlaşmayı arttırdıkları için sorumluluk almanın önemi büyük. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, sivil toplum kuruluşlarımızı her zaman önemsiyor ve ayrı bir değer veriyor. Ataşehir Belediyesi olarak sizlerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA
Derneğin önceki dönem başkanları ve dernek yöneticileri de, İçerenköy’de kurulan ilk köy derneklerinin başında geldiklerini ve hemşehrilerine yönelik sosyal, kültürel, yardımlaşma anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını ve yeni yaptıkları genel kurul ile gençlerin yönetimlerde var olmalarının önünü açtıklarını vurguladılar. Ataşehir Belediyesi’nin de özellikle pandemi süreci’ndeki desteklerinin yanısıra ulaşım hizmetleri konusunda her zaman yanlarında olduklarını belirttiler.

BAŞKAN İLGEZDİ’DEN DERNEK YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN TELEFONU
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de ziyaret esnasında telefon ile bağlanarak dernek yönetim kurulu üyelerine selamlarını ileterek yeni yönetim kurulunu tebrik etti. Başkan İlgezdi, Ataşehir Belediyesi olarak her zaman derneğin yanında olduğunu ifade etti.

Derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında, dernek yönetimi ve belediye arasında gelecek süreçte Ataşehir Belediyesi ile işbirliğinin arttırılmasına yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

KAYIŞDAĞI’NDA ESNAF ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan ve Dernek Başkanı Niyazi Yaman, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Gültekin, İçerenköy Mahalle Temsilcisi Hıdır İğde ile birlikte son olarak; Kayışdağı’nda hizmet vermeye başlayan Babo’nun Yeri Köfte 58’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında; hem yeni işletme olması nedeniyle tebriklerini hemde ekonomik koşulların zorlaştığı günümüzde esnaf olarak karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi alışverişinde bulundular.