Ataşehir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan ekiplerce yapılan denetimlerde; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanları genelge kapsamında 37 ekip tarafından denetimler gün boyu süreceği öğrenildi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Zabıta Müdür V. Haydar Kaya, İlçe Sağlık Müdürü V. Celalettin Tarım ile İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Hamza Atalay denetimlere katıldı.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, denetimlerde vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda tedbirli olmaya davet etti. Maskesini nizami şekilde takmayanlar ve sosyal mesafe kuralına uymayanları uyarırken, vatandaşlarımızla maske, sosyal mesafe, hijyen ve alınan tedbirler konusunda sohbet ederek konunun hayati önemini vurguladı. Aynı zamanda Ataşehir halkına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yeni nesil koronavirüs (covid-19) önlemlerini ilişkin, işletmeler tedbirli olunması hususunda bilgilendirildi.