Kayışdağı'nda bulunan İBB'ye bağlı Kayışdağı İtfaiye İstasyonu, yeni adıyla Ataşehir İtfaiye İstasyonu olarak yangınla mücadele kapsamında hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Ataşehir İtfaiye Grup Amiri Hakan Karabulut'un göreve başlaması ile birlikte; özellikle Ataşehir'e sınırı olan Kayışdağı Ormanı'nda artan yangınlara müdahalelerin daha kolay olması amacıyla geçtiğimiz yıl itibariyle fizibilite, analiz ve ar-ge çalışmaları başlatılmıştı.

Ataşehir İtfaiye Grup Amiri Hakan Karabulut ve beraberindeki heyet, Kartal Orman İşletme Şefliği, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kaymakamlığı'nda bir dizi temaslarda bulunarak yangınlarla mücadele kapsamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuşlardı. Özellikle orman yangınlarında gönüllülük esasına dayalı dayanışmanın arttırılması, ortak ve katılımcı mücadele kapsamında Ataşehir İtfaiye Amirliği, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin yanısıra doğa sporları alanında faaliyet gösteren gruplar, mahalle muhtarlıklarının katılımıyla ortak toplantılar düzenlemeye başladı.

Geçtiğimiz yıl kısmi başlayan ve 2021 yılı ile birlikte Orman Yangınları ile mücadele kapsamında "Orman Yangınları Gönüllüsü Eğitimi" adıyla toplantılar düzenlenmeye devam ediyor.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınlarına Müdahale Şube Müdürü İkram Çelik ve Ataşehir İtfaiye Grup Amiri Hakan Karabulut, Kayışdağı Ormanı'nın bağlı bulunduğu Kartal Orman İşletme Şefi İlke Hilal Şensöz öncülüğünde Ataşehir İtfaiye İstasyonunda ''Orman Yangınları Gönüllüsü Eğitimi'' başlığı altında, orman yangınlarına müdahalede görev alacak gönüllüler konusunda çeşitli STK'lar, Siyasi Parti Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Ataşehir sakinleri ile 1 Ocak ve 13 Ocak tarihlerinde toplantı gerçekleştirildi.

Son gerçekleşen toplantıya; DASKUT, Ataşehir Doğa Sporları Kulübü, Aydoff Off Road Ekibi, Kayışdağı Zirve Grubu, Siyasi parti temsilcileri, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Ercan Tulunay, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Özcan Karaca ile vatandaşlar katıldı.

İstanbul İtfaiyesi'nin orman yangınları ile mücadelesiyle ilgili Orman Yangınlarına Müdahale Şube Müdürü İkram Çelik, tarafından toplantıya katılanlara bilgi verildi. Ataşehir İtfaiye Grup Amiri Hakan Karabulut'ta özellikle Kayışdağı Ormanı'ndaki yangınlardan sonra kurum ve vatandaş görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Toplantı da orman yangınları ile mücadele kapsamında orman Yangınları ile mücadele edecek Orman Gönüllüleri'ne Ataşehir İtfaiye Amirliği öncülüğünde eğitimleri verilmesine karar verilirken, bu eğitiminde 1 gün süreceği öğrenildi. Toplantıya katılanlar görüş ve öneriyle düşüncelerini ifade ederken, özellikle toplantı da Yangın Kuleleri ve Kamera sistemi üzerinde istişareler yapıldı.

Orman gönüllüsü olmak ve eğitim almak isteyen vatandaşların mahalle muhtarlıkları veya Ataşehir İtfaiye İstasyonu'na bizzat başvuru yapmaları ise yeterli olacak.