9 Ocak'ta Ataşehir Ordulular Derneği öncülüğünde Küçükbakkalköy'de bulunan dernek merkezi'nde düzenlenen Ordu'ya bağlı Arıkmusa, Dayılı, Seferli, Kışlacık, Esatlı, Akkuş Çamalan, Ünye Pelitliyatak, Çardaklı, Yuvalı ve Güzel Yurt gibi yöre derneklerininde destekleriyle gerçekleşen kan bağışı kampanyası'nda Ordulular kan vermek için bir birleriyle yarıştılar.

Gerçekleşen kan bağışı programına CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, MHP Ataşehir İlçe Başkan Vekili Fatih Yelekoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Mert Kar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Selahattin Aslan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Onur Sönmez, Belediye encümen ve meclis üyesi Cengiz Kayayurt'un yanısıra Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş ve yönetimi ile ORDEF Genel Başkanı Sabri Çelebi, Başkan Yardımcısı Celalaettin Dervişoğlu'nun yanısıra Ordu'ya bağlı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Yenisahra Muhtarı Sadettin Kahraman ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu'nun ilk kan vermesi ile başlayan ve gün boyu süren kan bağışı kampanyası'nda sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen duyarlılık gösteren yüze yakın vatandaş, kan bağışında bulunmak için dernek merkezi'ndeki kızılay kan bağışı noktalarına gelerek form doldurdular. Yapılan tetkikler sonucunda kan bağışı yapmaya uygun 76 vatandaştan kan bağışı alındı.

Kan bağışı ile ilgili Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, "Ülke olarak yaşadığımız salgın sürecinde azalan kan stoklarına karşı bizlerde sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek katkı sunmak istedik. Ataşehir Ordulular Derneği ve Kızılay işbirliği ile bu organizasyonu gerçekleştirdik. Sokağa çıkma yasağına ve salgın sürecine rağmen duyarlılık gösteren başta STK Temsilcilerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.