Öğretmenlik mesleğini icra ederken görevleri başında şehit edilmiş öğretmenlere ithaf edilen sinevizyon gösterisinden sonra aday öğretmenler adına Mine Vural, emekli öğretmenler adına Meltem Taner yaptıkları konuşmalarda öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptılar.

“ÖĞRETMENİN ÖĞRETTİĞİ GİBİ ONA SAYGI DUYULMASINI VE ANLAŞILMASINI BEKLİYORUZ”

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen olarak kabul edildiği 24 Kasım 1928 günü yine O’nun doğumunun 100’uncu yılı olan 1881 den itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 24 Kasım, bizlere emek veren emektar öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anmamız ve halen görevde olan fedakârca çalışan öğretmenlerimizi ise saygı ve sevgilerimizi sunmamız için yılda bir defada olsa fırsatlar ortamını sunan gündür. Hayata dair tecrübelerimizin en önemli kaynağı olan öğretmenlerimize sadece bu burada değil hayatın her alanında saygı duyulması, toplumun top yekûn olarak saygıdeğer kılınması için kaçınılmaz bir durumdur. Bizler öğretmenler öğrenci ve velilerimizden, öğretmenin öğrettiği gibi ona saygı duyulmasını ve anlaşılmasını bekliyoruz” diyerek İstanbul’u temsilen katıldıkları turnuvalarda Futsal da Türkiye birinciliğini, voleybolda Türkiye ikinciliğini kazanan Ataşehir öğretmenlerini kutladı.

“BENİM İÇİN OLDUĞU KADAR ÜLKEMİZ İÇİNDE ÖNEMLİ BİR GÜN”

Protokol konuşmalarının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerin veren Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “ Benim için öğretmenler Günü’nün ayrı bir önemi var. Çünkü Babam, Ağabeyim ve eşim öğretmen. Benim için olduğu kadar ülkemiz içinde önemli bir gün. Emekli olan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyor ve nice sağlıklı güzel öğretmenler gününe diyorum” dedi.

Program, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Ataşehir Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin seslendirdiği koro ve solo türkülerin dinletisi ile devam etti.

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunmasından sonra Turan Çelebi koordinatörlüğünde Ataşehir öğretmenlerinden oluşan Halk Oyunları Topluluğu gösterileri ilgiyle izlendi.

Mesleğe yeni atanan “3” aday öğretmenin yemin etmesi sonunda toplu fotoğrafın çekilmesiyle tören sona erdi.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans salonun da yapılan kutlama törenine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Murat Uçar, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti İlçe Başkan yardımcısı Aytekin Günel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, birim ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.