Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu Konferans salonun da düzenlenen törene; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutan Vekili Albay Yiğit Şengül, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti ve CHP İlçe Başkan Yardımcıları, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ataşehir Eğitimi Güçlendirme Dernek Başkanı İsmail Dağ, birim müdürleri, veliler ve öğretmenler katıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimiz için önce saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başlamış oldu.

“ALACAĞINIZ KARNELER SİZİN EMEKLERİNİZE BİÇİLMİŞ BİRER KARŞILIKTIR”

Her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getiri diyen Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokul Müdürü Yılmaz Güler yaptığı açılış konuşmasında; “Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülmeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. İkinci dönem bu sözler ışığında değerlendirmeniz ve yılsonunda ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz dileklerimle başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

“ATAŞEHİR’İN EĞİTİMDE BİR MARKA OLMASININ GURURUNU YAŞIYORUZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da; “ Türkiye genelinde Ataşehir özelinde 2019-2020 eğitim öğretim yılının 1.Dönemini bitirmenin. Ataşehir de 80 binden fazla öğrenciyle güzel bir eğitim dönemini geçirmiş olmanın mutluluğunu ve de huzurunu yaşıyoruz. Ataşehir eğitim ailesini destekleyen yani eğitime destek veren, basın mensuplarından velilere kadar herkes bu sürecin bir parçasıdır. Ataşehir ilçesi olarak marka olmasının beraberinde eğitimde de bir marka olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu gururda herkesin payı vardır. Kaymakamından en alt birimde çalışan herkese, sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ataşehir de biz bir markayız ve yolda birlikte ilerliyoruz” diyerek velilerin öğrencileri karne notuna göre değerlendirmemelerini, bu tatilde çocuklara zaman ayırarak onları gezdirmelerini ve çok kitap okumaları için tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların sonra okul öğrencileri tarafından karne şiirinin okunması, halk oyunları gösterisi, solo ve koro şarkıların sahnelenmesinin ardından protokolün sınıflarda karne dağıtmasıyla tören sona erdi.