Ali Nihat Tarlan İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından "Green Fingers for a Brighter Tomorrow" adlı Erasmus+ KA2 projesi kapsamında; projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için, okulun arka bahçesine yaklaşık 200 metrekare tabiat bakım atölyesi kuruldu.

Ali Nihat Tarlan İlkokulu Okul Müdürü Abdullah Akel, proje koordinatörü Dr.Serap Çimşir ve proje ekibi "Green Fingers for a Brighter Tomorrow" proje için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden de destek sağlayarak işbirliği içinde okul bahçesinde belirledikleri alanı yeşil alan olarak düzenlediler. Düzenlenen yeşil alanda yaklaşık 50 metrekaresi tarım alanı olarak kullanılırken, oluşturulan alanda öğrenciler öğretmenleri ile birlikte sebze meyve yetiştiriyor.

Öğrenciler kendi yetiştirdikleri domates, salatalık, soğan, çilek gibi ürünlerden bitki ve meyve yetiştirme ile ilgili bütün ayrıntıları öğreniyorlar. Böylece bütün öğretmen ve öğrencilerin gönüllü katılımıyla öğrenciler yaparak yaşayarak, etkileşimli öğrenme fırsatı yakalıyor. Ayrıca çevreyi koruma konusunda aktif öğrenme sağlanıyor. Bu tür etkinlik ile başka okullarda olması kaliteyi artırması amaçlanıyor.