TEB Ataşehir Ortaokulu’ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

“EN SICAK DUYGULARIN İÇİNDE ARAMIZDA HEP YAŞAYAN BİR ÖNDERDİR”

Atatürk’ü Anma töreninin açılış konuşmasını yapan TEB Ataşehir Ortaokulu Müdür Vekili Gülçim Köroğlu; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yılı. O, idealleri ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde yaşadığımız derin duyguları sizlerle paylaşıyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

“ATATÜRK, TÜM DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ, SAYGI DUYDUĞU BÜYÜK BİR LİDERDİR”
Günün anlam ve önemi ilgili Ataşehir Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Abdurrahman Aysever; “Gazi Mustafa Kemal, dehası, devlet adamlığı, ileri görüşlülüğü, savaş alanlarında sergilediği askeri birikimi gibi pek çok özelliğiyle tüm dünyanın kabul ettiği, saygı duyduğu büyük bir liderdir. En büyük eseri olan Cumhuriyet başta olmak üzere elde ettiği başarıların tamamını Aziz Türk Milleti’ne mal eden Atatürk; mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmıştır. Bizler gençlerimize Atatürk’ü anmanın; kurduğu Cumhuriyete, tam bağımsızlığa, milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkün olduğunu asla unutturmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, kahraman silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve aramızdan ayrılan şanlı gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum” şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisiyle devam eden anma töreni, Atatürk temalı şiirlerin okunması, Ataşehir Öğretmenleri Halk Dansları Topluluğunun Vals ve Sarı Zeybek gösterisi ve Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmeleriyle sona erdi. Buradaki anma törenine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Âdem Vatan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Tülay Uçar, birim müdürleri ile öğrenciler katıldı.