29 Ekim - 4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası kapsamında Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi'nce Ataşehir genelindeki okullarda bilgilendirme seminerleri, kan bağışı programları düzenlenmeye devam ediyor. Kan Bağışı otobüsü'nün bugün ki durağı ise Küçükbakkalköy'de bulunan Novada AVM önü oldu.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi'nce Novada AVM önündeki kan bağışı programında kan bağışı otobüsü'nün yanısıra bilgilendirme amaçlı stantta kurulmuş durumda. Açılan stant ile Kızılay'ın yapmış olduğu faaliyetlerin tanıtımı yapılırken vatandaşların yardım bağışları da kabul ediliyor.

Kan bağışı programına Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, Başkan Yardımcısı Şengül Sürmen, Küçükbakkalköy Mahallesi Muhtarı Birgül Korkmaz Çilesiz, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın'ın yanısıra vatandaşlar katıldı.CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın'ın genel çalışmaları hakkında Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş'ten bilgi aldı.

2 Gün sürecek etkinlik kapsamında Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi'nce ilk kez Afet Çadırı kuruldu. Vatandaşların deprem ve olası doğal afetlerde konaklamasını sağlayacak olan AFET Çadırı ile ilgili Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş önemli bilgiler verdi.

Olası bir depremde AFAD Deprem Çadırları, Kızılay Gıda Konusunda konusunda görevlendirildi

Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, "03-04 Kasım tarihlerinde Novada AVM önünde Kızılay Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz. Bugün ve yarın vatandaşlarımızın kan bağışı yapabilecekleri otobüsümüz ve stantlarımızın yanısıra olası deprem anında bilgilenmesi amacıyla buraya Afet Çadırı kurduk. Bu çadırımızda örnek olarak 2 tane yatağımız, yiyecek malzemeleri, tabak ve setleri, yemek ısıtma malzemeleri ve çadırın olası soğuk havada ısıtacak cihazımız mevcuttur. Çadırımızın özelliği soğuk ve sıcak havalara göre özel olarak tasarlandı. Deprem anında vatandaşlarımız AFAD İstanbul İl Koordinatörlüğü ve İçişleri Bakanlığı kararıyla Kızılay ve AFAD gibi 26 tane yardım kuruluşunun görevlendirildiğini bilsinler. Deprem sonrasında vatandaşlarımız çadırlarını yapılan programlama sonucunda AFAD'tan alabilecek. Ataşehir'i de olası bir deprem anında 4 bölgeye ayırdık. Gıda ve yiyecek konusunda Kızılay, Çadır ve ilk yardım konusunda ise AFAD'ın görevli olduğunu hatırlatmak isterim." dedi.

Günlük en az 50 ünite kana ihtiyaç var!

Kan bağışı konusunda ise yıl boyunca çeşitli etkinlikler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini; özellikle Ataşehirlilerin yoğun olarak gittikleri ve katılımı sağlayabilecekleri yerlere "Kızılay Kan Bağışı" noktası yaptıklarını belirtti. Günlük Anadolu yakasında farklı kan gruplarından en az 50 ünite kana ihtiyaç olduğunu hatırlatan Şube Başkanı Talha Keleş, kan bağışı programlarımızla bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Amacımız ne kadar kan bağışı artarsa, o kadar çok hastanın biran önce sağlığına kavuşması için etkili olacak. Bizler eğer duyarlı olursak, Anadolu-Avrupa yakası dışında diğer bölgelerdeki ihtiyaç sahibi hastalarımıza yardım etmiş olacağız. Özellikle vatandaşlarımızın kök hücre bağışına da duyarlı olmasını bekliyorum. Bizler her şubemizle Kızılay'ı çeşitli etkinliklerle adını duyurmaya devam ediyoruz.

Kan bağışına herkesi bekliyoruz

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, "Barış Pınarı Harekatı başta olmak üzere askeri operasyonlar, deprem ve afet durumlarında Türk Kızılayı'ndan acil durumlarda ciddi anlamda kan ihtiyacı oluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olarak kan bağış noktalarına gelerek kan bağışı yapmalarını ve düzenli olarak kan vermelerini bekliyoruz. Ayrıca mahallesinde ihtiyaç sahibi ve durumu zor olan vatandaşlar konusunda da elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz" vurgusunda bulundu.

Novada AVM alan sorumlusu Mehmet Yutar'da," Kızılay Ataşehir Şubemizin düzenlemiş olduğu böylesi anlamlı etkinlikte ağırlamaktan dolayı NOVADA Ataşehir AVM ailesi son derece mutluyuz. Kızılay şube yönetimine teşekkür ediyorum, bizlerde çalışan personellerimizde kan bağışına katılım sağlıyoruz. Her zaman Kızılay Ataşehir Şubemizin bu tür faaliyet ve etkinliklerini destekliyoruz." dedi.

Novada AVM önündeki Kızılay Ataşehir Şubesi'nce düzenlenen kan bağışı kampanyası ve bilgilendirme çalışması pazartesi günü sona erecek.