Salgınla mücadele kapsamında alınan kararlardan biri de düğün salonlarının geçici olarak kapatılması oldu. Buna göre, ilgili Bakanlık yeniden onay verene kadar salonlar kapalı kalacak, düğün törenleri ertelenmişti.

Vatandaşların kalabalık bir ortamda yan yana gelmesinin önüne geçilerek, toplum sağlığı açısından başlatılacak yeni uygulama kapsamında Ataşehir Belediyesi nikah törenlerine sadece gelin, damat ve iki nikah şahidi alınarak işlemleri gerçekleştirmiş ve aile yakınları da bu süreçte kabul edilmemişti. 17 Mart'tan bugüne kadar gelin-damat ve nikah şahitleri ile kıyılan nikahlarda Ataşehir Belediyesi'de normalleşme süreci kapsamında yeni dönem nikah süreci ile ilgili bilgi paylaştı. Ataşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; "Kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte nikâhlarımızı da kıymaya başladık.Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal mesafe kuralına uyarak sınırlı sayıda davetliyle çiftlerimizi evlendiriyoruz." ifadeleri yer aldı.

Evlenecek gelin ve damat adaylarının başvuruları ve mevcut başvurularını güncellemeleri içinde 0 (216) 570 5000/1949-1954 No'lu telefon hatlarını aramaları yeterlidir bilgisi paylaşıldı.