Ataşehir Belediyesi Erdal Eren Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Muhtarlık işleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu, Muhtarlık İşleri Müdürü Battal Sarıkaya ve müdürlük personeli, Ataşehir Belediyesi Birim Müdürleri ve Temsilcileri, Ataşehir'in 17 mahalle muhtarından 14 mahalle muhtarı ile basın mensupları katıldı.

Ataşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, "Geleneksel aylık toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıların amacı muhtarlarımızla saha müdürlerimiz bir araya getirmek. Amacımız muhtarlıklarımızın sorunlarını kalıcı çözüme kavuşturmak." dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, "Ataşehir Belediyesi olarak her ay muhtarlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Amacımız, mahallemizdeki sorunları çözmek. Ataşehir Belediyesi olarak sorunlarınızı çözmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

* Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne yönelik taleplerini sözlü olarak dile getirdi.

* Sosyal Yardım İşleri Müdürü Burcu Der Hasanoğlu, "Ataşehir Belediyesi olarak ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında mükerrer olmaması için listeleri karşılaştırmak gerekiyor. Yoksa aynı aileye birden fazla yardım gitmesini engellemek. Böylelikle, yardımları doğru bir şekilde ulaştırmış olacağız. Aynı haneden başvuruları en aza indirmiş olacağız. Muhtarlıklardan gelen listeler doğrultusunda erzakları ve gıda kartlarını, ramazan ayının ilk günlerinde belediye olarak ulaştırmış olacağız." dedi.

* Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, "Ramazan ayında yardımlarda, Kişisel verilerin korunması kanunu çerçevesinde ihtiyaç sahiplerinin karşılaştırılması kanun gereği mümkün olmadı. İmarımız çıkması konusunda İBB tarafından Mobil İmar Bilgilendirme Ofisi'ni eski muhtarlık alanında önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Belediyeden beklentimiz, güvenlik, elektrik konusunda destek istiyoruz. Mahallemizde bilgilendirme broşürleri ve afişleri asılacak. Mahallemizde uyuşturucu kullanımı ciddi oranda artmış durumda. Dönüşüm olmazsa, bağımlılık oranları artmış olacak. Mahallemizdeki eski binalardan kaynaklı, elektrik ve diğer nedenlerle yangınlar arttı. Batı ve Doğu olmak üzere mahallemizdeki halkımız ikiye ayrıldı. Amacımız mahallemizde biran önce dönüşüm olmalı. Park, Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğüne, Veteriner İşleri Müdürlüğüne hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere belediye olarak çalışmalarımızda eşit hizmet vermesini istiyoruz" dedi.

* Atatürk Mahallesi Muhtarı Leyla Yeşim Şaylan, "Güne pozitif başlamak oldukça güzel. Amfili parkta tartan pistleri bozuldu. Birimler arasında koordinasyon eksikliği var. Temizlik işleri müdürlüğü personel sayısının arttırılması gerekiyor. Kaldırım kontrolleri yapılması lazım." ifadelerini kullandı.

* Esatpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Altun, "Merkez camii altındaki parkın yeniden düzenlenmesi ve bakımları lazım. Yollarımız olumsuz hava koşulları nedeniyle dezonforme oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen işleri Müdürlüğü'nün uygulamalarda biraz daha etkin olmasını istiyorum. Ukome kararları nedeniyle tek yön olan sokagımız için uyarı levhası asılmasını istiyoruz. Derenin ıslah çalışmaları, imar artışları konusunda bilgilendirilmeyi talep ediyorum" dedi.

* Örnek Mahallesi Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım, "İnşaat olan sokakların yıkanması, bank yetersizliği olan alanlarımızın iyileştirilmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

* Kayışdağı Mahallesi Muhtarı Kadir Yılmaz, Fiber optik alt yapı döşenen sokakları ve caddelerde işçilikler ve verilen hizmetler yetersiz. İlerde kamu zararı söz konusu olmaması için takibinin yapılması, mahallemizdeki hizmetler ve çalışmalarla ilgili koordinasyon eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Ağaçlarda yoşullasma, kaldırımlarda bozulmalar söz konusu. Mahallemizde, temizlik personellerinin denetlenmesini talep ediyorum.

* Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Özcan Karaca, mahallemizdeki 4 caddemizde asfalt yapılmasını talep ediyoruz. Trafiğe kapatılacak cadde ile ilgili son durumu merak ediyoruz. Cadde ve sokaklarda parklanma sorunları var. Kağıt toplayıcıları sayısı arttı. Mahallemizde park sorunumuz var. Boş arsalarımız park alanı olarak değerlendirilmesi iyi olur. Böylelikle çocuklarımıza yeni alanlar oluşturabiliriz.

* Ferhatpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Bozkuş, Ferhatpaşa mahallemizde kar yağışı sonrasında cadde ve sokaklarımızda ciddi bozulmalar var. Necmettin Erbakan Parkının toplanma alanı olması nedeniyle tuvalet yapılması gerekiyor. Mahallemizde; Hisse tapu sorunu var. İBB çalışmaları yapıyor. 141.Sokak ve Hacı Osman Sokak'ta sorun var. Fen İşleri Müdürlüğü'nden ricamız muhtarlık hizmet binamızın eksikliğinin giderilmesini, belediye tarafından tıp merkezinin yapılmasını talep ediyoruz. Bazı parklarımızın yenilenmesi gerekiyor.

* Yenisahra Mahallesi Muhtarı Saadettin Kahraman, Mahallemizde aydınlatma, ağaç budanması, yol bakım çalışmaları yapılmamış. Sorunları size iletiyoruz ancak çalışmalar yeterince yapılmıyor. Mahallemizdeki dönüşümün biran önce olmasını diliyorum.

* Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, Asfalt konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Kaldırım problemleri var. Mobil İmar Bilgilendirme Ofisi mahallemizde hizmete açılacak. İmar konusunda deneyimliyiz. Sorunların biran önce çözülmesini temenni ediyoruz.

* İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, kardan sonra kaldırımlarda ve bazı sokaklarda sorunlar meydana geldi. Temizlik işleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü koordineli çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Cemevi ve caminin olduğu alanlarda salı günleri kurulan pazar nedeniyle sorunlar yaşanıyor. İmar süreci ile ilgili vatandaşımız son durumu merak ediyorum. Başıbüyük mevkine geçişte üst geçit talebimiz var.

* Fetih Mahallesi Muhtarı Kadir Şimşek, "Ulaşım sıkıntılı, bu konuda en uç noktada bulunan mahallelerdeyiz. Ataşehir Belediyesi ve kamu kurumlarına ulaşım konusunda ring servisleri, ulaşım hatları yetersiz. Bazı sokaklarımızda çift yön parklanmalar nedeniyle trafik sorunu yaşıyoruz." Dedi.

Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Hasan Özdemir, "Site yönetimleri belediyeden şikayetçiler. Çünkü, siteler hizmetlerden faydalanmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Ağaçların budanması konusunda sitelerin talepleri var. Siteler, belediye ile toplantı yapmak istiyorlar. Çocuk parkları deforme olmuş, revize edilmesini talep ettiler." İfade etti.

Muhtarlık işleri müdürlüğü'nce mahalle muhtarlarının sorunları not alınırken, Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından mahallelerin imar durumları hakkında güncel bilgi verildi. Ayrıca; AKOM ekipleri tarafından 17 Mahalle'deki deprem toplanma alanları ile ilgili genel bilgilendirme yapılırken, Fen İşleri Müdürü, Park ve Bahçeler Müdürü, Zabıta İşleri Müdür Vekili tarafından muhtarların merak ettiği genel durumlarla ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.