Ataşehir Kaymakamlığı ve T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliğiyle İstanbul'da yaşanan 5.8'lik deprem sonrasında "AFAD Gönüllüsü" projesi hayata geçirildi. Kamu personellerinin verilen eğitimlerin yanısıra Ataşehir'de ikamet eden vatandaşlarında bu eğitimden yararlanması kolaylaştırılarak, mahalle muhtarlıkları aracılığıyla AFAD Gönüllüsü olmak için başvurular kabul ediliyor.

AFAD Gönüllüsü olmak çok kolay
Başvuru yapan vatandaşların bilgileri muhtarlıklardan Kaymakamlığa ve sonrasında İstanbul Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde 5 günlük eğitim için program yapılıyor. Burada AFAD Gönüllüsü vatandaşlara Afetlerle mücadele konusunda 5 günlük eğitim verilerek, vatandaşların başarılı olması durumunda AFAD Sertifikası verilerek olası bir deprem, afet v.b. durumda müdahale etmesi kolaylaşacak. Böylelikle deprem veya afet anında AFAD Gönüllüsü olarak vatandaşlar müdahale ve yardımlarda bulunabilecek.

Başvuruları muhtarlıklar aracılığıyla kabul ediliyor

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrasında AFAD Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşların Ataşehir'deki 17 Mahalle muhtarlığından birisine giderek başvuru yapması amaçlanıyor.