Ataşehir Belediyesi ekipleri, bu hafta beklenen ve bugün itibaren il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ile mücadeleye aralıksız olarak devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri, planlı çalışmaların dışında gerek sosyal medya aracılığı ile 0216 570 5000 Çağrı Merkezine ulaşan vatandaşların talepleri doğrultusunda, kar veya buz kaplı sokak ve caddelere acil müdahalelerde bulunuluyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından vatandaşların talep etmesi durumunda Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Onarım Birimi'nde gelip alabileceği 25 kg'luk tuz torbaları hazırlandı.

Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı; 1 Greyder, 6 kar küreme, 4 JCB, 3 açık kasa kamyonet, 2 solüsyon aracının yanısıra Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden oluşan ekipler "Karla Mücadele" çalışmalarına başladı. Karla Mücadele kapsamında 300 tona yakın tuz stoğu yapılırken, Ataşehir'in 17 mahallesi'nde karla mücadele kapsamında ekipler tarafından ana arter ve ara caddeler olmak üzere sokakların açık olması için çalışmalar ise aralıksız sürdürülüyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ise sokak hayvanlarının yoğun kış şartlarından etkilenmemesi için mama dağıtımı ise devam ediyor.